Lázasan tekerte végig a 40 km-es távot

Pál Gábor 2017. augusztus 16., 15:13

Harmadik helyen végzett a székelyudvarhelyi Szaniszló Roland az országos hegyikerékpárversenyen. Már a helyszínre való utazásnál is nehézségekbe ütközött, de végül sikerült befejeznie a megmérettetést.

Technikai problémák szerencsére nem adódtak, célba tudott érni

Szebenjuharos (románul Păltiniș) környékén rendezték meg szombaton az országos MTB XCM országos kerékpárverseny második fordulóját, a Geiger MTB Challenge 2017-et. A székelyudvarhelyi Szaniszló Roland a 15–18 évesek korosztályában állt rajthoz.

Már a start előtt gondjai adódtak, hiszen Udvarhelyen lerobbant az autó, amivel elindultak a versenyre, és hajnalban segítséget kellett kérjen. Szerencsére sikerült egy másik járművel elutaznia a Szeben megyei településre. Ráadásul mindeközben 38 fokos láza volt a versenyzőnek, meghűlve vágott neki az erőpróbának.

Körülbelül 1300 méteres szintkülönbséget kellett megtegyenek a 40 kilométeres távon. Műszaki problémái szerencsére nem adódtak, így korosztályában a harmadik helyen végzett – 2 óra 52 perc alatt ért a rajtvonaltól a célig. A nyílt versenyben (amibe a felnőttek eredményei is beleszámolódnak) ez az idő a 15. helyre volt elegendő a 117 résztvevő közül.

Elmondása szerint nagyon nehéz verseny volt, és az időjárás sem kedvezett, hiszen a láza mellé még hőségben kellett kerekezzen.

Ha nem vagyok beteg, akkor akár az első helyen is végezhettem volna. Meg vagyok elégedve ezzel a harmadikkal is, nem számítottam rá, hogy ilyen körülmények közt dobogóra tudok állni. Örültem, hogy végig tudtam menni a pályán, és nem kellett feladjam a versenyt

– értékelt Szaniszló.

Hegykerékpár, Geiger MTB Challenge 2017, 15–18 évesek korosztálya, az élmezőny: 1. Alexandru Bican 2 óra 39 perc, 2. Iustin Vaidian 2 óra 43 perc, 3. Szaniszló Roland 2 óra 53 perc, 4. Rareș Alecu 3 óra 7 perc, 5. Malita Dragoș 3 óra 9 perc.

Újabb megmérettetés

A következő hét végén újabb versenyen vesz részt a fiatal udvarhelyi sportoló, a Szászkézden (Maros megye) és környékén rendezendő Transilvania Bike Trails Race (TBT Race) küzdelmeire nevezett be.
Az alapozás már megvolt, hiszen a múlt szombati verseny után hétfőn nyolc udvarhelyi társával kétszer megmászták a Transzfogarast.