Véglegesítették a teremlabdarúgó-bajnokság naptárát

Székelyhon 2017. augusztus 16., 14:58

A Román Labdarúgó-szövetség versenybizottsága elfogadta a következő futsalidény versenykiírását, beütemezték a játéknapokat, elkészült a Román Kupa versenykiírása is. Bő egy hét múlva kezdődik az 1. Liga.

Hamarosan indul a harc a pontokért. Archív Fotó: Pál Árpád

A bajnokság augusztus 24-én rajtol, nagyjából minden hétvégén rendeznek egy fordulót – kivétel amikor a román válogatott hivatalos találkozón lép pályára. Idén így 14 játéknapot tud le a mezőny, 2017-ben az utolsó fordulót december 10-én rendezik.

Az új év a Román Kupával kezdődik az FK Székelyudvarhely számára. A csapat kiemelt lesz – a tavalyi idény első négy helyezettje csak a nyolcaddöntőben kapcsolódik be a küzdelmekbe. Korábban, az első körben érdekelt lesz a Csíkszeredai Imperial Wet, a Gyergyószentmiklósi Inter Gyergyó, a Kézdivásárhelyi KSE és a Sepsiszentgyörgyi Sepsi Futsal.

Február 17–20. között rendezik a kupa nyolcaddöntőjét, március 3–6. között a negyeddöntőket, míg a négyes döntő a tervek szerint március 17–20-án lesz.

A bajnokság rájátszása április 15-én rajtol, míg a bajnoki döntő első találkozóját május 12-én rendezik, ebben a hónapban aranyérmest is hirdetnek.

Augusztus 24-én debütál az Imperial Wet

Rögtön az első fordulóban egy székelyföldi csatát láthatnak a nézők, az újonc csíkiak a háromszéki gárdát látják vendégül. A Csíkszeredai Imperial Wet–Sepsiszentgyörgyi Sepsi Futsal Spicom mérkőzést augusztus 24-én 19 órától rendezik az Erőss Zsolt Arénában. A belépők 5 lejbe kerülnek – adta hírül a csíki klub. Íme, az 1. forduló műsora: Csíkszeredai Imperial Wet–Sepsiszentgyörgyi Sepsi Futsal Spicom, Resicabányai Muncitorul–FK Székelyudvarhely, Dévai Autobergamo–Jászvásáru Poli CSM, Galaci United–Marosvásárhelyi City'us és Dunărea Călărași–Temesvári Informatica.