Barabási Rozália a Balti-bajnokságon is bizonyított

Horváth Bálint Ottó 2017. augusztus 16., 13:02

A marosvásárhelyi Barabási Rozália bronzérmet nyert az észtországi Parnuban rendezett veterán atlétikai Balti-bajnokságon.

Barabási Rozália (jobbra) a dobogó harmadik fokán Parnuban Fotó: Facebook/Barabási Rozália

A nagyszabású rendezvényen – amelyet a balti államok atlétikai szervezetének 50. évfordulója alkalmából tartottak – a térség országai (Észtország, Lettország, Litvánia) mellett Finnországból, Angliából, Ukrajnából, Horvátországból, Törökországból, Spanyolországból és Romániából vettek részt versenyzők.

A marosvásárhelyi Barabási Rozália meghívásos alapon indult a megmérettetésen: a 40 évesek kategóriájában két kedvenc távján, 100 és 200 méteres síkfutásban volt érdekelt. A két versenyszám közül a 100 m táv döntőjében sikerült megszereznie a dobogó harmadik helyét, előtte két lett sportoló végzett.

Egyedi alkalom volt számomra, hogy részt vegyek a Balti-bajnokságon, amely nagyon sikeres volt és nagy népszerűségnek örvendett. Kiváló volt a helyszín, a szervezés, rendelkezésünkre bocsátották a szükséges felszerelést, és minden atlétát örömmel fogadtak

– mondta az észtországi versenyről a marosvásárhelyi sportoló.

Bronzérmével Barabási Rozália ismét nagyszerű eredményt ért el, miután a múlt hónap elején Bukarestben a román országos bajnokságon 80 méteres gátfutásban arany-, 100 és 200 m síkfutásban ezüstérmet szerzett, ezelőtt pedig Budapesten a magyar országos bajnokságon 80 m gátfutásban első, 100 m síkfutásban harmadik helyen zárt.