Megvan az első Sportklub-siker az edzőtáborban

Székelyhon 2017. augusztus 16., 10:24

Legyőzte ERSTE Ligás ellenfelét a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, ezzel megszerezte első sikerét a felkészülési időszakban.

Lesznek még Fehérvár–Csíkszereda párharcok az ERSTE Ligában is. Archív Fotó: Gecse Noémi

Magyarországon hangolódik a következő szezonra a csíki együttes. Székesfehérváron lépett jégre kedden este Leo Gudas és Hozó Levente legénysége, a házigazda Fehérvári Titánok csapata fogadta.

A barátságos meccs első harmadában két-két gól született, de a második játékrészben elhúztak a vendégek.

Sokáig úgy tűnt, hogy marad a kétgólos győzelem, de a végén a hazaiak hálóőrének lehozatala sikerrel járt – miközben Brnak az üres kapura kapuvasat lőtt – így végül 5–4-es győzelem született.

– olvasható a Sportklub beszámolójában.

 Korábban két szlovák extraligás együttessel csapott össze a Sportklub, előbb az MsHK Zsolnától szenvedett 4–0-s vereséget, majd a Poprádi HK-tól kapott ki 8–2-re.

A kék-fehérek szerdán 18 órától a szlovák másodosztályban szereplő és pár nappal korábban a Ferencvárost 7–1-re legyőző Nagytapolcsánnyal mérkőznek meg. 

Hozó Levente, a Sportklub másodedzője elégedetten értékelt a mérkőzés után: „Fontos volt, hogy győzelmet arassunk a két elveszített meccs után. Mindkét csapat nagyon akart, és ez visszatükröződött a jégen is. Ők is öt légióssal játszottak, bár meccslapot nem vezettek a találkozó során.

Igazi, hajtós kaparós meccs volt. A speciális játékunk, vagyis az emberelőnyös helyzetek kihasználása jól működött ezúttal, és három gólt is sikerült szerezni. Összességében elégedett vagyok a látottakkal.

Mind a négy sorunk jól játszott, odatette a csontot. Ezúttal végig Ruczuj Gellért védett a kapuban. Holnap Nagytapolcsány ellen tovább csiszolhatjuk a játékot, mert bár győzelmet értünk el, javítani való még akad.”

Jégkorong, felkészülési mérkőzés:
Fehérvári Titánok–Csíkszeredai Sportklub 4–5 (2–2, 1–3, 1–0),
a csíki gólszerzők: Rusnak, Fabus, Hudec, Antal Zs., Antal N.