Kupameccsekkel kezdik az idényt

Zátyi Tibor 2017. augusztus 16., 09:34

Lejárt a nyári szünet az Udvarhely körzeti labdarúgó-bajnokságban, a csapatok vasárnap már pályára lépnek a 2018–19-es Román Kupa Hargita megyei szakaszának első fordulójában. A bajnokság augusztus 27-én kezdődik, a mezőnyben nincs változás.

Hónap végén rajtol a pontvadászat a bajnokságban Fotó: Pál Árpád

A Hargita Megyei Labdarúgó Egyesület végrehajtó bizottsága hétfői döntésének értelmében minden csapatban egy U20-as játékos (1998-ban született, vagy annál fiatalabb) folyamatosan a pályán kell legyen a bajnokságban és a kupában egyaránt.

Az Udvarhely körzeti bajnokságba minden együttes benevezett, nincs új és visszalépő sem, az A és a B csoport 14, míg a C csoport 12 csapatos lesz. A tavalyi bajnokság végén Bogárfalva kiesett a B csoportból, a szervezők viszont bent tartották a 6. Ligában, hogy ne legyen páratlan a csapatok száma, így megmaradt a 14-es létszám.

Nyolc csapat a megyeiben

A labdarúgó 4. Liga Hargita megyei csoportjában nyolc együttes nevezett be. A mezőny: Maroshévízi Pro Mureșul, Székelykeresztúri Egyesülés, Tölgyesi Egyesülés, Homoródalmási Homoród, Szárhegyi Bástya, Balánbányai Bányász, Székelyudvarhelyi Roseal és Gyergyószentmiklósi SK. A bajnokság során kétszer rendezik meg az oda- és visszavágókat. A menetrendet augusztus 21-én sorsolják ki a HMLE csíkszeredai székhelyén, a bajnokság augusztus utolsó hétvégéjén rajtol.

A csoportok menetrendjének sorsolását jövő kedden (augusztus 22.) 18 órakor tartják a városi sportcsarnok előterében, minden benevezett csapat ajándékba kap egy labdát – tudtuk meg Somolyák István szervezőtől. Az első fordulót augusztus 27-én fogják rendezni.

Vasárnap elrajtol a 2018–19-es Román Kupa Hargita megyei szakaszának első fordulója, a II-es csapatok nem játszanak.

Az Udvarhely körzeti labdarúgó-bajnokság mezőnye

A csoport: Farkaslaki SE, Lövétei Egyesülés, Székelyudvarhelyi Sporting, Nagygalambfalvi SE, Zetelaki Fenyő SE, Agyagfalvi Lendület, Malomfalvi Ifjúság, Fiatfalvi Sóskút, Betfalvi Küküllő, Szentábrahámi Andycom, Szentléleki Nyikó, Szentegyházi Vasas, Felsőboldogfalvi FTK és Székelyvarsági Tartód (feljutott).

B csoport: Korondi Ifjúság, Zetelaki Fenyő II., Farcádi SE, Nagygalambfalvi SE II., Bögözi SE, Hodgyai Budvár, Gagyvize Gagy, Kápolnási SE, Parajdi SE, Székelyderzsi SE, Alsóboldogfalvi Akarat, Csekefalvi Fortuna, Bogárfalvi Gordon és Siménfalvi Ifjúság (feljutott).

C csoport: Homoródszentmártoni Reménység, Kissolyomosi Sólyom, Kobátfalvi Nyikó, Parajdi SK, Zeteváraljai SE, Homoródszentpáli Radicza, Máréfalvi Medvenyelv, Alsósófalvi SE, Kányádi Aranykalász, Oklándi Rika, Homoródszentpéteri Homoród és Betfalvi Ifjúság.

Román Kupa, első forduló: vasárnap 15 órától Szentpéter–Felsőboldogfalva, Oklánd–Hodgya, Alsósófalva–Korondi Ifjúság, Máréfalva–Zetelaka, Zeteváralja–Székelyvarság, Parajdi SE–Malomfalva, Kissolymos–Szentábrahám, Csekefalva–Gagy, Székelyderzs–Agyagfalva; 18 órától Betfalvi Ifjúság–Betfalva, Kányád–Farcád, Szentpál–Bögöz, Kobátfalva–Szentlélek, Szentmárton–Lövéte, Siménfalva–Nagygalambfalva, Bogárfalva–Sporting, Alsóboldogfalva–Fiatfalva, Parajdi SE–Farkaslaka, Kápolnás–Szentegyháza.