Keresik Reed helyettesítőjét

Horváth Bálint Ottó 2017. augusztus 15., 19:45

Biztosra vehető, hogy az amerikai Lamarcus Reed elhagyja a Marosvásárhelyi Maros KK-t. A klub vezetősége profitálni szeretne távozásából, és új idegenlégióst keres pótlására.

Váratlanul érte a vezetőséget Reed távozási szándéka Fotó: Haáz Vince

Az amerikai kosárlabdázónak noha élő szerződése van a Maros KK-val, múlt héten aláírt egy másik megállapodást egy izraeli csapattal. Közben kiderült, hogy a Hapoel Haifáról van szó, ahol már hivatalosan is bemutatták, így a Maros KK egyik alapembernek számító idegenlégiósa nélkül maradt.

A váratlanul kialakult, kellemetlen helyzet kapcsán megkeresésünkre Béres Lóránt, a Maros KK elnöke úgy nyilatkozott, jelenleg is tárgyalásokat folytatnak a játékos ügynökével, illetve az érintett klubbal, és reméli, hogy sikerül mindegyik fél számára kedvező megoldást találni, hogy ne kelljen kérjék Reed felfüggesztését, akinek zárolták a zöldkártyáját (enélkül nem játszhat máshol).

Nyilván, ha nem akarja tovább nálunk folytatni, nem ragaszkodunk hozzá, mert csak rontana a csapat hangulatán, azonban távozásával a klubunknak valamilyen szinten profitálnia kell

– mondta Béres Lóránt, aki hozzátette, a játékos szerződéshosszabbításának aláírása előtt nehezen mentek a tárgyalások, de nem gondolták volna, hogy időközben meggondolja magát, és máshova igazol.

A klubelnök ismertette, az amerikai helyettesítésére az edzők már keresik a megfelelő játékost az ötödik idegenlégiós hely betöltésére: két-három választásuk is van, és csak napok kérdése, hogy kivel és mikor írnak alá szerződést, azonban ezt kizárólag csak azután, hogy felbontották a Reeddel kötött megállapodást.

Kérdésünkre, hogy az új külföldi játékos érkezésével végleges lesz az együttes kerete, Béres Lóránt közölte, csak kilencven százalékban igen, mivel öt idegenlégióssal kezdik el a bajnokságot, majd ezután döntik el, hogy szükségük van-e a még megengedett hatodik külföldi leigazolására.