Ismét az SZKC nyerte a tornát

Pál Gábor 2017. augusztus 13., 17:44

Akárcsak tavaly, idén is otthon tartotta a trófeát a Székelyudvarhelyi KC a felkészülési tornáján. Két győzelemmel és egy döntetlennel zárt a hazai együttes.

Fotó: Pál Árpád

Ahogy az várható volt, az SZKC a második nap legyőzte a CSM Focșani-t. Igaz, szünetben még a vendégek vezettek, de a második félidőben átvette az irányítást, és nyert Dragan Djukic legénysége. Ezen a találkozón lehetőséget kaptak azok a játékosok is, akik a többin a kispadon maradtak (mindössze Balázs Botond és Szaldacenka nem játszott).

{K1}

Döntő meccs

Az utolsó mérkőzésen dőlt el, hogy ki emelheti magasba a Székelyudvarhely Kupa első helyezettjének járó trófeát. Korábban az SZKC ikszelt a Konstancai Dél-Dobrudzsa KC-val és legyőzte a CSM Focșani-t, a Steaua viszont mindkét csapatot megverte, így a vasárnap déli párharc nyertese diadalmaskodott.

Fotó: Pál Árpád

A mérkőzésen a Steauánál pályára lépett néhány olyan játékos is, akik korábban az SZKC-t erősítették: Gabriel Florea, George Irimescu, Martin Johannson és Răzvan Răpciugă, de edzőjük, Ovidiu Mihăilă is játszott az udvarhelyi csapatnál.

A vendéglátónál kevés lehetőséget kapott Szőke Marius, akit épp a nyáron igazoltak át a fővárosi katonacsapattól.

Neves szakemberek is a nézőtérről követték az eseményeket. Például Radu Voinea, a román női kézilabda-válogatott volt szövetségi kapitánya, Nicolae Mutean olimpiai ezüst- (1976) és bronzérmes (1980 és 1984), illetve Vasile Stânga, ugyancsak kétszeres olimpiai bronzérmes játékos is figyelte a mérkőzéseket.

Fotó: Pál Árpád

Úgy nézett ki a meccs elején, hogy a házigazdának nem fognak nagy gondot okozni a fővárosiak. Szünetig hiába dolgoztak ki öt gólos előnyt a KC-sok, a második félidő elején gyorsan lefaragta hátrányát a Steaua, sőt az 55. percben átvette a vezetést (23–24).

Végül sikerült a hazaiaknak felülkerekedniük a bukaresti együttesen, és 28–27-re győzni, amivel megnyerték a tornát is.

Ezen a mérkőzésen az SZKC-nál nem lépett pályára Andrei Voinea, Fekete Róbert és Balázs Botond, a többiek viszont lehetőséget kaptak az edzőtől. A kezdősoron kívül (Szaldacenka – Baranau, Ghiță, Vilovszki, Szőke, Dragas és Kovacevic) főképp Kuzmanoszki, Tálas, Mihalcea és Szadovij játszott több időt. Buzogány Barna is védhetett, ugyanis Szaldacenkát a második félidő elején egy szabálytalanság miatt kiállították.

Fotó: Pál Árpád

Nem pihennek

Hazai pályán folytatja a felkészülést a Székelyudvarhelyi KC, tervek szerint jövő hét végén két mérkőzést játszik a HC Vaslui ellen, majd elutazik Szerbiába, ahol nemzetközi felkészülési tornát rendeznek. Magyarkanizsán augusztus 24–27. között, a hatcsapatos megmérettetés egyik csoportját a Pick Szeged, az RK Nexe és az RK Partizan Belgrád (mindkettő szerb klub) alkotja. A másikban az SZKC ellenfelei a török Bursa Nilüfer, illetve a svéd IFK Kristianstad lesznek.

Férfi kézilabda, Székelyudvarhely Kupa, felkészülési torna, eredmények:
Székelyudvarhelyi KC–Konstancai HC 30–30 (15–15),
az udvarhelyi csapat gólszerzői: Ghiță 9, Mihalcea 7, Szadovij 4, Dragas és Kuzmanoszki 3–3, Vilovszki és Kovacevic 2–2.

SZKC–Focșani 25–20 (11–12),
az udvarhelyi csapat gólszerzői: Baranau 8, Csog, Tálas és Vilovszki 4–4, Mihalcea 2, Dragas, Ghiță és Szadovij 1–1.

SZKC–Bukaresti Steaua 28–27 (15–10),
az udvarhelyi csapat gólszerzői: Mihalcea és Kovacevic 6–6, Szadovij 4, Dragas és Ghiță 3–3, Baranau és Kuzmanoszki 2–2, Tálas és Vilovszki 1–1.

További eredmények:
Steaua–Focșani 33–24 (15–10),
Focșani–Konstanca 17–22 (9–12),
Konstanca–Steaua 27–30 (11–15).

A torna végeredménye:
1. SZKC 7 pont
2. Steaua 6
3. Konstanca 4
4. Focșani 0.

Legjobb kapus Tudor Stănescu (Steaua), legjobb játékos Stefan Vujovic (Konstanca), gólkirály Ionuț Georgescu (Steaua).