Focilabdákat adományoznak székelyföldi iskoláknak

Székelyhon 2017. augusztus 13., 11:18

Hat egyetemi csapat részvételével a 28. Tusványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban rendezték meg a 4. Tusványosi Finálé (TuFi) kispályás labdarúgó-bajnokságot. A sporteseményen adománygyűjtő akciót is szerveztek.

Fotó: Facebook/tusvanyosifinale

A döntő mérkőzést a SzékelySIC-Parlament SE gálameccs előzte meg, ahol a házigazdák 5–4-es győzelmet arattak. Előbbi csapatot székelyföldi közéleti személyiségek alkották, Tusnádfürdő polgármesterének, Albert Tibornak a vezetésével.

A Parlament SE magyarországi országgyűlési képviselőkből, államtitkárokból verbuválódott, Borók György, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem sportigazgatójának szervezésével. Ebben a csapatban játszott többek közt a Tusványosi Finálé fővédnöke is, Szöllősi György diplomata, a Nemzeti Sport főszerkesztője.

A gálameccs. Politikusok csaptak össze a pályán Fotó: Facebook/tusvanyosifinale

A Parlament SE – a Tusványosi Finálén részt vett csapatok és a szervezők adományakciójához csatlakozva – értékes focilabdákat ajánlott fel székelyföldi települések iskoláinak.

„Bajnokságunk a legjobb magyar egyetemi csapatok nyári szuperdöntőjeként van számon tartva. Idén két budapesti és négy erdélyi gárda küzdött meg az elsőségért, végül a kolozsvári Góbék örülhettek. Kuriózum volt a döntő előtti gálameccs, melyet az Országgyűlés csapata is megtisztelt jelenlétével, ráadásul értékes focilabdákat ajánlottak fel adományakciónkhoz, amit már negyedik éve szervezünk a részt vevő csapatok segítségével, és focilabdákat juttatunk el székelyföldi iskolákhoz.

Idén hat székelyföldi település tanintézményei kapnak lasztikat.

Ezeket a Tusványosi Finálé – TuFi Facebook-oldalán tartott szavazás alapján osztjuk szét a szerencsés iskolák között, még tanévkezdés előtt” – közölte portálunkkal a bajnokság főszervezője, Ilyés Szabolcs.