Egy harmadig bírta ellenfelével a Sportklub

Székelyhon 2017. augusztus 12., 10:47

Lejátszotta második felkészülési mérkőzését is a Csíkszeredai Sportklub a felvidéki edzőtáborban.

Két meccset játszottak Felvidéken a Sportklub. Következő állomása Budapest. Archív Fotó: Gecse Noémi

A Poprádi HK vendégeként léptek pályára a kék-fehérek pénteken este. Az első harmadban még tartani tudtál a lépést a csíkiak, de a másodikban elhúzott a szlovák extraligás csapat, az utolsó felvonásban már nem változott a helyzet, simán nyertek a hazaiak.

A két, frissen igazolt játékosa, Fodor Csanád és – az úgymond hazai pályán játszó – Peter Fabus szerezték a Sportklub góljait.

Budapesten folytatja a felkészülést a csíki hokicsapat. Két barátságos meccset Magyarországon is játszik, kedden 19 órától a Fehérvári Titánokkal (Székesfehérváron), másnap Nagytapolcsányban a helyi HC-val (18 óra).

„Ugyanolyan felállításban álltunk fel a jégre, mint egy nappal korábban a Zsolna ellen. Az első harmadot sikerült ikszre kihozni, ám a másodikban rengeteg fölösleges szabálytalanságot követtünk el, amelyet egy ilyen szintű csapat ellen nem szabad megtenni, mert egyből büntetnek. Rendre mínusz egy-, vagy két emberrel játszottunk, és így ki is jött a nagy különbség.

A nyolc gólból négyet hátrányból kaptunk. Ezen a meccsen sebességbeli különbségek is voltak, a korábbival ellentétben.

Ez a meccs is jól szolgálta a felkészülést, keressük az ideális sorokat és felállításokat” – foglalta össze a péntek esti meccset Hozó Levente, a csíki csapat másodedzője.

Jégkorong, felkészülési mérkőzés:
Poprádi HK–Csíkszeredai Sportklub 8–2 (1–1, 4–0, 3–1)
A csíki gólszerzők: Fodor és Fabus.