Idén is három távon lehet futni a székelyek szent hegyén

Székelyhon 2017. augusztus 11., 17:12

Immár ötödik alkalommal rendezi meg a székelyudvarhelyi Feel Good Sportegyesület a Hargita Trail Running nemzetközi terepfutó versenyt a Madarasi Hargitán. A megmérettetésre eddig öt országból több mint háromszázan regisztráltak.

Minden korosztályt várnak a rendhagyó futófesztiválra

A legedzettebb futók a klasszikus maratoni távon, 42 kilométeren próbálhatják ki képességüket, amely érinti a Hargita-hegység összes csúcsát (Madarasi, Rákosi, Madéfalvi, Csicsói), de lehet majd futni a Madarasi és Rákosi csúcsokat is érintő, 15 kilométeres krosszon, illetve az 5 kilométeres, nem versenyjellegű családi szakaszon is.

A családi szakasszal a szervezők célja az, hogy egy tartalmas kikapcsolódást nyújtó program által szerettessék meg a kicsikkel is a természetben űzhető mozgásformát, a közös futás örömét. Érdemes augusztus 14-éig benevezni, hiszen az addig regisztráltak részesülnek hivatalos versenypólóban.

A székelyudvarhelyi Feel Good Sportegyesület által lenyűgöző természeti környezetben megrendezett futóverseny idén is része a Circuitul Carpaţilor elnevezésű országos terepfutó körversenynek, amely az ország legrangosabb ilyen jellegű megmérettetéseit foglalja magában.

Ahogy a korábbi években, úgy idén is ugyanaz a céljuk a szervezőknek: az embereket közös mozgásra sarkallni egy jó hangulatú, családias futóversenyen, amely bemutatja és népszerűsíti a Hargita-hegység természeti szépségeit, és egyben sportos barátságok, ismeretségek kialakítására is kiváló alkalmat teremt. 

Jelentkezni a htr.feelgoodteam.ro oldalon augusztus 21-éig lehet, de lehetőség lesz a helyszíni nevezésre is.

Eddig öt országból több mint háromszázan regisztráltak, a tavalyihoz képest ez több mint 70 százalékos létszámnövekedést jelent, ami azt igazolja vissza számunkra, hogy a futók jól érezték magukat az előző években, szívesen látogatnak vissza a Hargitára, sőt szívesen népszerűsítik ismerőseik körében, ösztönözve mindenkit a részvételre

– fogalmazott a főszervező Ilyés Loránd.

„A rendezvény támogatói is évről évre mellénk állnak, ki-ki lehetősége szerint, újak csatlakoznak, hiszen érzik, hogy támogatásukkal közösen teremtünk olyan értéket, ami pozitív hatással van életterünkre. Ezúton is köszönjük a hozzáállásukat, hiszen nagy részt vállalnak az esemény sikerességében” – tette hozzá.

„Idén a szervezésben is sikerül még előbbre lépnünk, hiszen egy olyan csapat állt össze, amely nagy energiát fektet abba, hogy minden részlet a helyére kerüljön és a részvevők minden igényét kielégítsük. Továbbra is sok szeretettel várjuk mindazok jelentkezését, akik gyönyörű hegyi környezetben és vidám, sportos hangulatban szeretnék eltölteni augusztus utolsó hétvégéjét” – tudtuk meg a főszervezőtől

Mindenki, aki teljesíti a távot, egy kézzel készített kerámiaérmet kap, az elégetett kalóriákat tésztapartin pótolhatják majd, az eredményhirdetésénél pedig korcsoportos, valamint abszolút kategóriás női és férfi győzteseket is hirdetnek.