ASA: kötelező a három pont

Horváth Bálint Ottó 2017. augusztus 11., 09:52

Az anyagi gondokkal küzdő Foresta Suceava pályáján játszik a Marosvásárhelyi ASA, a labdarúgó 2. Liga 2. fordulójának szombaton délelőtt kezdődő, a papírforma szerint könnyűnek tűnő találkozóján.

A győzelem az ASA egyetlen választása a moldvai kiszállásán Fotó: Boda L. Gergely

Miután múlt hétvégén hazai pályán a Știința Miroslava ellen győzelemmel (2–1) kezdte a másodosztályú idényt, Bálint László feljutásra törekvő csapata újabb három pont megszerzését célozza meg, amellyel a tabella élére kerülne. Ennek elérésére nagy esélyes, hiszen azzal a Foresta Suceavával találkozik, amely  nehéz anyagi helyzetben van, és a nyitófordulóban fiatal játékosokkal felállva tizenhat gólt kapott a Temesvári Ripensiától.

A moldvai csapat minden bizonnyal a szombaton 11 órától kezdődő mérkőzésen is ifjúságiakkal lép pályára, a vásárhelyiek azonban nem mehetnek biztosra, így komolyan kell vegyék a játékot, hogy a várakozások szerint nagyarányú győzelmet szerezzenek. 

A másodosztályú mezőnyben a hétvégi fordulót megelőzően az elmúlt napokban két csapatnál is edzőváltások történtek, ugyanis a múlt heti első forduló után két szakvezető is lemondott posztjáról: Adrian Ienci a Dunărea Călărași-t, Mihai Teja pedig a Zsilvásárhelyi Panduriit hagyta el.

Érdekesség, hogy Ienci már új megállapodást kötött éppen a feljutást célzó, de bizonytalan helyzetben levő Panduriival, amelynél ő már a harmadik edző ezen a nyáron, Teja és a szezont előkészítő Ștefan Nanu után. 

A forduló nyitómérkőzését pénteken 18 órától játsszák, amikor a Știința Miroslava a Dacia Unirea Brăilát fogadja. A további találkozókat mind szombaton 11-től rendezik: érdekesnek ígérkezik többek között a Zsilvásárhelyi Pandurii és a Chindia Târgoviște, a Dunărea Călărași és a Dacia Mioveni, illetve a Temesvári ASU Poli és az FC Argeș Pitești összecsapása, míg a mezőny favoritjának számító Aradi UTA otthon az újonc Bukaresti Metaloglobus ellen játszik.

Labdarúgó 2. Liga, 2. forduló: 
péntek 18.00: 
Știința Miroslava–Dacia Unirea Brăila
szombat 11.00: 
Foresta Suceava–Marosvásárhelyi ASA
Sportul Snagov–CS Balotești
CS Afumați–Nagyszebeni Hermannstadt
Dunărea Călărași–Dacia Mioveni
Szatmárnémeti Olimpia–Academica Clinceni
Aradi UTA–Bukaresti Metaloglobus 
Pandurii Târgu Jiu–Chindia Târgoviște
Temesvári ASU Poli–FC Argeș Pitești
Nagyváradi Luceafărul–Temesvári Ripensia.