Medgyesen is elvérzett a Sepsi OSK

Sánta Imre 2017. augusztus 11., 01:35

Egygólos vereséget szenvedett a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK csütörtökön este a román labdarúgó 1. Liga 5. fordulójában a Medgyesi Gaz Metan otthonában. Ez volt a háromszékiek harmadik idegenbeli kudarca.

Későn ébredtek fel a vendégek, egyenlítésre már nem futotta tőlük Fotó: 4.bp.blogspot.com

Rekkenő hőség fogadta a pályára kivonuló csapatokat, és ennek következményeként lassan lendültek játékba a szembenálló felek, így az első negyedóra eseménytelenül telt el. A medgyesiek birtokolták többet a labdát, de támadásaik nem jelentettek veszélyt Niczuly kapujára.

Az első veszélyes lövésre a 15. percig kellett várni, amikor Curtean próbálkozott, de próbálkozása célt tévesztett. A gólszerzéshez az OSK állt közelebb a 21. percben, amikor Petre lódult meg a baloldalon, beadására érkezett is középen Papsys, azonban lövésébe az utolsó pillanatban még belenyúlt egy védő, és szögletre mentett.

A folytatásban is többnyire a hazaiak próbálkoztak, és a 27. percben egy jobboldali szöglet révén Golubovici csúsztatta meg a játékszert, amely Curtean elé került, de lövésébe Ghinga önfeláldozóan belevetődött. Két perccel később a piros-fehérek vezethettek támadást Greab kapujára, amelynek végén Herea mintegy húsz méterről lőhetett kapura, azonban a labda elszállt a keresztléc felett.

A 30. percben aztán vezetéshez jutott a Gaz Metan: egy veszélytelen támadásuk után a labda Curtean előtt maradt, aki távolról próbálkozott, és az erős, de középre tartó lövést Niczuly elnézte, a labda pedig a hálóba vágódott (1–0).

Tíz perccel később szintén Curtean növelhette volna a hazaiak előnyét, de Voicu beadását nem sikerült értékesítenie.

Fotó: 4.bp.blogspot.com

A 44. percben Popovici hibázott nagyot, az ajándék labdával pedig Hadnagy iramodhatott meg a medgyesi kapu felé, de Bic nagyot sprintelve beérte a szentgyörgyi csatárt, és tisztázni tudott.

Az első játékrész hosszabbításában kihagyott a piros-fehérek védelme: rosszul szabadítottak fel, ráadásul a jobboldalon teljesen egyedül hagyták Manolet, aki élt a lehetőséggel, és éles szögből kilőtte a hosszú sarkot (2–0).

Szünet után sem találtak magukra sokáig Valentin Suciu tanítványai, támadásaik semmilyen veszélyt nem jelentettek Greab kapujára, míg a túloldalon előbb Golubovici, majd Olaru hagyott ki egy-egy jó lehetőséget.

A második félidőből is több mint húsz percnek kellett eltelnie az OSK első helyzetéig, amikor Issa cselezte be magát a tizenhatosra, majd élesen a kapu elé vágta a labdát, de a játékszer irányt változtatott Perendija lábán, és elcsorgott a gólvonal előtt.

A folytatásban támadtak a piros-fehérek, és a 77. percben szabadrúgáshoz jutottak az ellenfél kapujától mintegy 28 méterre. Papsys állt a labda mögé, célba vette Greab kapuját, azonban csavarása elsuhant az oldalléc mellett. A háromszékiek erőfeszítéseit végül a hosszabbítás perceiben siker koronázta:

Issa indította a jobboldalon Huibant, aki pontosan ívelt Hadnagy elé, a szentgyörgyiek gólgyárosa pedig közelről a hálóba fejelte a játékszert (2–1).

A szépítő találat azonban túl későn érkezett, az egyenlítésre már nem maradt idő, így az OSK elszenvedte harmadik idegenbeli vereségét egy olyan mérkőzésen, amely többet ígért, és ha Valentin Suciu csapata az első játékrészben is bátrabban lépett volna fel, akár még a pontszerzés is összejöhetett volna.

Dicséretet érdemelnek viszont a kedvenceiket elkísérő szurkolók, hiszen a mérkőzés egész ideje alatt a Székely Légió hangjától volt hangos a medgyesi stadion.

Egy hideg, egy meleg: így is jellemezhetnénk a háromszékiek eddigi mérlegét az élvonalban, hiszen hazai mérkőzéseiket megnyerték ugyan, azonban kiszállásaikon sok babér nem termett számukra. A következő fordulóban a Sepsi OSK „hazai pályán”, a brassói Ifjúsági Stadionban fogadja a bajnokaspiráns Kolozsvári CFR együttesét. A mérkőzés augusztus 14-én, hétfőn este 21 órakor kezdődik.

Labdarúgó 1. liga, 5. forduló, Medgyes:
Medgyesi Gaz Metan–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 2–1 (2–0),
gólszerzők: Curtean (30.), Manole (45+1.), illetve Hadnagy (90+2.)
Medgyes: Greab – Voicu, Khibutia (Mitic, 78.), Perendija, Popovici – Danci, Bic, Manole (Buziuc, 84.), Olaru, Curtean (Trif, 69.) – Golubovici. Edző: Cristian Pustai.
Sepsi OSK: Niczuly – Răduțoiu, Ursu, Oros, Grecu (Veress, 83.) – Ghinga, Issa Thiaw, Papsys, C. Herea (Huiban, 62.), P. Petre (Iovu, 46.) – Hadnagy. Edző: Valentin Suciu.
Sárga lap: Danci (47.), Perendija (50.), Voicu (82.), illetve Răduțoiu (43.), Oros (53.), Issa Thiaw (87.).
Játékvezetők: Marius Avram (Bukarest), Alexandru Cerei (Kolozsvár), Paul Florin Păunescu (Râmnicu Vâlcea).

{Z1}

{S1}