Enduro-jubileum Güdücön

Gergely Imre 2017. augusztus 10., 16:37

Tíz éves a szárhegyi enduro terepmotorozás – hirdeti a felhívás –, ennek tiszteletére szerveznek versenyt vasárnap. A güdüci terepmotorpályán és a környékbeli nehéz hegyi terepeken a szervezők várakozása szerint 60–70 motoros méri össze képességét.

Izgalomban, látványban nem lesz hiány a vasárnapi viadalon. Archív Fotó: Facebook/FRM - Marius Dincă

Évfordulós, ünnepi jelleget kap a szárhegyi falunapokon zajló verseny, hiszen tíz éve szerveznek enduro futamokat Szárhegyen-Güdücön. Az évek alatt jobbnál jobb endurós futamok zajlottak itt, többek közt kelet-európai versenyt is szerveztek számos külföldi résztvevővel.

A hard enduro szakág meredekebb hegyek, völgyek, vízmosások végigmotorozását jelenti, miközben számos farönk, köves út és egyéb, komoly technikát igénylő akadályokkal találkozik a motoros. Ezek az adottságok mind megvannak a környéken.

Vasárnap két megmérettetés is vár a versenyzőkre. Előbb délelőtt 9-től egy előfutamon kell helytálljanak.

A 7–8 kilométeres pályát úgy alakították ki, hogy az a motorosnak és nézőnek is komoly élményt nyújtson a nehézségével és változatosságával, és az ezzel járó látványossággal. Ez igazán nézőbarát, hiszen a motorospályán és ennek közvetlen közelében zajlik, így könnyen megközelíthető.

Öt kategóriában zajlik a verseny

Az enduroversenyen indulók sorrendje az előfutamokon elért eredmény alapján alakul ki, több kategóriába nevezhetnek az indulók, felkészültségüktől, tapasztalatuktól függően.

Délben rajtol a C és C1 osztályú kategória futama, a C-be a kezdők nevezhetnek 12 éves kortól, de akár felnőttek is, akik most ismerkednek a terepmotorozással. A C1 osztályban azok versenyezhetnek, akik már több tapasztalattal rendelkeznek, de még nem vállalják az extrémebb kihívásokat. Tizenöt kilométert kell teljesítsenek.

Délután 1 órakor lesz a rajt a legtapasztaltabbak, azaz a A és B kategória, illetve a veteránok számára, akik már 35 kilométert motoroznak.

A benevezéshez nem kell előzetes jelentkezés, a versenyzőket vasárnap reggel 8 órától várják a güdüci motorospályán a beiratkozáshoz.

Bárki kipróbálhatja, hogy mire is képes a terepmotorja nyergében, nem szükségesek a hivatalos országos futamokon feltételnek számító leigazolások – közölte Gáspár Domokos szervező.

A versennyel kapcsolatosan további információk szerezhetők a 0744-573175 vagy a 0756-662385-ös telefonszámokon.