Nem siet a csíkszeredai uszoda javításával a kivitelező

Barabás Hajnal 2017. augusztus 09., 11:08

Hiába van 2018 májusáig még jótállási időszakban a csíkszeredai uszoda, a létesítményt kivitelező kolozsvári cég egyelőre nem jelentkezett, hogy a jelzett meghibásodásokat, problémákat kijavítsa.

A Csíki Csobbanó személyzete végzi a karbantartást az uszodában. Egy hónapig lesz zárva Fotó: Sándor Csilla

A Csíki Csobbanóban múlt péntek óta nem fogadnak látogatókat, egy hónapra ugyanis bezárták a létesítményt a szokásos éves karbantartási munkálatok miatt. Ezzel párhuzamosan

a garanciális munkálatokat is el kellene végeznie az uszodát felépítő ACI Kolozsvár Rt.-nek, azonban a kivitelező cég egyelőre még nem jelentkezett.

Bíró László, a csíkszeredai uszodát üzemeltető Csíki Fürdők Kft. igazgatója elmondta, a város több alkalommal is jelezte a problémákat az építtetőnek, azaz az Országos Beruházási Társaságnak (CNI), akik továbbították azokat a kivitelezőnek, de azóta sem történt semmi.

A medencékből szivárog a víz, a tető két helyen ázik, a zuhanyzóknál helyenként szintén ázik be a fal

– sorolta az igazgató a javításra váró problémákat. A korábbi években is többnyire ezeket a meghibásodásokat jelezték a kivitelezőnek, de akkor is „csak a következményeket tüntették el, az okokkal nem foglalkoztak”.

A medencékből szivárog a víz. Visszatérő probléma Fotó: Sándor Csilla

Jelenleg a kisebb javításokat, meszelést, takarítást, fertőtlenítést az uszoda személyzete végzi el, amelyeket saját maguk is meg tudnak oldani

– tudtuk meg Bíró Lászlótól. Kerestük az ACI Kolozsvárt is, akik e-mailben kérték, hogy tegyük fel kérdéseinket, választ későbbre ígértek.

Változik a program

Csíki Fürdők Kft. vezetője az uszoda működésével kapcsolatban pozitív fejleménynek tekintette, hogy egyre inkább növekedett a bevételük, és csökkent a kiadásuk az utóbbi időben. Tavaly

az uszoda fenntartási költsége 1 millió 273 ezer lej volt, ennek hozzávetőleg 70 százalékát saját bevételből tudták fedezni.

A tervek szerint egyébként szeptember negyedikén nyitják ki újra a Csíki Csobbanót, attól kezdve változtatnak a nyitvatartási programon.

A létesítmény 15 óra és 18.30 között zárva lesz a nagyközönség előtt, ebben az időszakban edzéseket és úszásoktatást tartanak majd.

A belépő árának növekedéséről korábban beszámoltunk, erről júniusi ülésén döntött a csíkszeredai önkormányzati képviselő-testület.

Fotó: Sándor Csilla

Egy belépőjegy ára így 15 lejre drágul szeptembertől, a szauna használata 6 lejbe kerül. Egy szülő és egy 2 év alatti kisgyermek naponta 9 és 15 óra között 10 lejért léphet be az uszodába. A 60 éven felüli nyugdíjasok 13 és 15 óra között 8 lejért úszhatnak, a fogyatékkal élők 5, a diákok, egyetemi hallgatók pedig 12 lejt fizetnek. A családi jegyeket a háromtagú családoknak 36, négy személy esetében 40, öt személy számára 43, hat személynek pedig 45 lejért lehet megvásárolni.