Ütközés után lángba borult az autó, egy személy életét vesztette

Fülöp-Székely Botond 2017. augusztus 08., 18:32

Két autó ütközött frontálisan Patakfalván kedd délután. A balesetben egy személy életét vesztette, egy másikat pedig kórházba szállítottak.

Fotó: Barabás Ákos

Péter Szilárd, a Hargita Megyei Mentőszolgálat vezérigazgatója érdeklődésünkre elmondta, mindkét autóban egy–egy személy utazott. Mint mondta, az egyik, 29 éves áldozatot hosszas erőfeszítések árán sem tudták újraéleszteni a mentősök. A másik, 40 éves sérültet a székelyudvarhelyi kórházba szállították, azonnal műteni kellett. A mentőszolgálat vezérigazgatójának tájékoztatása szerint vesesérüléseket szenvedett, illetve megrepedt a mája.

Fotó: Barabás Ákos

Az ütközéskor egyik jármű kigyulladt, a másik autóra is átterjedő lángokat a tűzoltók fékezték meg.

A baleset utáni helyszínelés idejére teljesen lezárták a közúti forgalmat.

Fotó: Barabás Ákos

A közelben lakók arról számoltak be, hogy egy nagy csattanásra lettek figyelmesek, amit füstfelhő követett. „Akkora füst volt, hogy azt hittem, hirtelen beborult az ég” – mesélte egy szemtanú.

Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az elsődleges vizsgálatok eredményeit ismertetve kedd este közölte, a 29 éves székelyudvarhelyi férfi, P. R. egy veszélyes kanyarban a menetirányával ellentétes közlekedési sávon haladva frontálisan ütközött a szemből közlekedő, 40 éves homoródszentmártoni K. K. vezette autóval. A székelyudvarhelyi férfi belehalt sérüléseibe.

Fotó: Barabás Ákos