Háromezer lej támogatás alternatív fűtésrendszer szerelésére

Barabás Hajnal 2017. augusztus 05., 10:58

Egyszeri pénzügy segélyt nyújt a csíkszeredai önkormányzat azoknak a rászoruló személyeknek, akik leválni kényszerülnek a távhőrendszerről a Goscom Rt. átszervezése nyomán – többek között erről döntöttek a csíkszeredai önkormányzati képviselők.

Azoknak jár a támogatás, akik leválni kényszerülnek, de nem engedhetik meg maguknak, hogy új fűtésrendszert szereltessenek. Illusztráció Fotó: Veres Nándor

Füleki Zoltán, Csíkszereda alpolgármestere szerint a megyeszékhelyen

becsléseik szerint 10-12 személyt érinthet az alternatív fűtésrendszer felszerelésére nyújtott 3000 lejes támogatás.

Arról korábban beszámoltunk, hogy a távhőszolgáltató Közüzem átszervezésével Csíkszeredában 160 lakásban kényszerülnek arra, hogy leváljanak a távhőrendszerről. Az érintett lakók közül azok részesülhetnek a pénzügyi segélyben, akiknek nettó havi átlagjövedelme, egyedül élők esetében 1082 lej, családok esetében, az egy főre eső nettó havi átlagjövedelem nem több mint 786 lej.

Testvérvárosi megállapodás Hajdúnánással

A rendkívüli ülésen testvérvárosi megállapodás létrehozásáról is döntöttek az önkormányzati képviselők, hogy a magyarországi Hajdúnánás is Csíkszereda testvértelepülése lehessen. A megállapodást szeptember elején írják alá a városok képviselői, az esemény tiszteletére a Székely Csaba és Török Csaba fafaragók által faragott székelykaput ekkor szállítják Hajdúnánásra.

Hőszigetelés két tömbházban

Utólag vették fel napirendre Szőke Domokos, Csíkszereda alpolgármesterének kezdeményezésére azokat a határozattervezeteket, amelyek két kétszintes csíkszeredai tömbház hőszigetelésének naprakésszé tett megvalósíthatósági tanulmányát tartalmazták. Az egyik tömbház a Brassói út 6-os számú, a másik a Hargita utca 11-es számú, hőszigetelésükre kormánytámogatásra pályázna a város.