Jövőre is lesz „hiánypótló” EMI-tábor

Gergely Imre 2017. július 31., 21:50

Elérte a célját a vasárnap Gyergyószentmiklóson befejeződött 13. EMI-tábor: a rendezvény sikeres volt, fiatalok alkották az előadások közönségének a többségét – közölte kiértékelő sajtótájékoztatóján Sorbán Attila Örs főszervező.

Fotó: György Csongor/EMI-Tábor

Mint mondta, pontos számokat még nem tudnak, de az már kiderült, hogy legtöbben szombat estére érkeztek a rendezvényre, amikor 2500 belépőjegyet értékesítettek, a sátrazók pedig száma meghaladta az ötszázat. A főszervező és Szűcs Péter programfelelős a tábor kínálatából a Magyar Turán Alapítványnak köszönhető Kurultáj hagyományőrző bemutatót emelte ki.

Fotó: György Csongor/EMI-Tábor

Az biztos, hogy nem egyszeri alkalom volt, sőt, jövőre még nagyobb hangsúly fordítunk a hagyományőrzésre, hiszen Erdélyben ez az egyetlen hely, ahol megismerhető az ősmagyar és középkori kultúra, a harci hagyomány, azaz hiánypótlónak számít. Látványos, és érdekli a fiatalokat mindez

– mondta a programfelelős.

Fotó: György Csongor/EMI-Tábor

A szervezők egyébként sajnálatosnak nevezték, hogy az RMDSZ – bár idén is meghívást kapott a rendezvényre – nem képviseltette magát az EMI-táborban, a szövetség képviselőit azonban változatlanul jövőre is várják a gyergyószentmiklósi rendezvényre.

Tavaly egyébként a viharos időjárás miatti alacsony részvétel anyagilag is megviselte az EMI-tábort, ezért idén

a tavalyi költségvetés egyötödéből kellett nekilátni a szervezésnek, és csak öt héttel a tábornyitás előtt dőlt el véglegesen, hogy egyáltalán megtartják.

Fotó: György Csongor/EMI-Tábor

Ehhez képest igazán jó programot sikerült összeállítani – állapítják meg a szervezők, és felhívják a fiatalok és akár idősebbek figyelmét is, hogy a tábor Facebook oldalán megtalálható felvételeket tekintsék meg, hogy láthassák, miről is maradtak le.

Fotó: Sára László/EMI-Tábor