Templomot avatnak Décsfalván

Székelyhon 2017. július 28., 17:50

Már csak a harangot kell felszerelni, illetve az utolsó simításokat elvégezni a décsfalvi templomnál, hogy augusztus 6-án felavathassák – tájékoztat közleményben Bögöz Község Önkormányzata.

Fotó: Barabás Ákos

A frissen elkészült épületet természetesen istentisztelettel avatják fel, amelyet délután egy órától tartanak. Az esemény ünnepélyességét igyekszik növelni a nemrég megalakult kórus fellépése, valamint a décsfalvi tanulók szavalatai. A rövid ünnepi műsort az istentisztelet után az iskolában tartják.

Az alapkőletételtől a harang felszereléséig

A napjainkban százhuszonöt főt számláló leányegyházközségbe évszázadokig csak temetni jártak ki az agyagfalvi lelkészek, a décsfalviak pedig az anyaegyház templomába jártak istentiszteletre. Négy év óta az iskolaépületben kéthetente istentiszteletre gyűlnek össze.

A templom alapkövét 2014. május 10-én tették le. A kis egyházközség önmagában erőtlen lett volna a saját istenháza felépíttetéséhez, noha a munkálatok során rengeteget közmunkáztak. A bögözi polgármesteri hivatal a helyi költségvetésből készíttette a terveket, a kivitelezést nyertes célpályázatokból finanszírozták. Így kerülhetett tető alá a közel száz négyzetméter alapfelületű templom, a hajó és a két multifunkcionális terem. A napokban helyükre kerülnek a padok, és felszerelik a székelyudvarhelyi Páll János tervező- és Silye Ferenc öntőmérnök munkája által életre hívott harangot.