Csíksomlyón lesz a XVI. Kárpát-medencei Háló-tábor

2017. július 26., 16:38

Július 30. és augusztus 6. között szervezik meg a XVI. Kárpát-medencei Háló-tábort Csíksomlyón a Jakab Antal Tanulmányi Ház mögötti sátorban. Az előkészületekről sajtótájékoztatón számoltak be.

Fotó: Prázsmári Tímea

„Erdélyben negyedik alkalommal rendezi meg a Háló-egyesület a tábort. A legelső tábor 1999-ben, Homoródfürdőn kapott helyet, majd 2005-ben és 2011-ben Marosfőn, idén pedig Csíksomlyón” – idézte fel Csobot Györgydeák Szabolcs, erdélyi táborszervező.

Úgy tűnik, hogy a tábor már kinőtte a Kárpát-medencét, ugyanis az eddigi 314 jelentkező között vannak Angliából, Franciaországból és Ausztriából is

– tette hozzá a szervező.

A táborban négy különböző kiscsoport közül lehet választani, tetszés és korosztály szerint: állandó kiscsoport, baba-mama-papa kiscsoport, bibliodrámás és meseterápiás csoport és senior kiscsoport. Ezzel

azt szeretnék elérni a szervezők, hogy mindenki megtalálja azt a közösséget, ahol a legjobban érzi majd magát.

Fotó: Prázsmári Tímea

A gyerekeket is szeretettel várják, számukra külön foglalkozásokat szerveznek és a családoknak kialakított csoportban egy segítő is jelen lesz, aki figyel a kisebbekre.

Naponta különböző témákat dolgoznak fel: például reményvesztettség, visszacsúszás, elindulás az úton, öntudatra ébredés; kilenc meghívott fog előadásokat tartani ezekben a témákban, akik között vannak pszichológusok és egyházi képviselők is. Továbbá a jövő egyházába nyújtanak betekintést a látogatóknak. Mivel Szent László-évet is ünneplünk, és idén 500 éves a reformáció, ezért ezekhez kapcsolódó programok is lesznek. Még több információt a rendezvény honlapjáról lehet megtudni.

A keresztény mozgalomról

A Háló (Katolikus Közösségek Hálózata) katolikus indíttatású keresztény mozgalom. Leírásuk szerint, küldetésük, hogy evangéliumi gyökereiket korszerűen, a mai világban megjelenítsék. Magyar kezdeményezés, amely közös szolgálatra törekszik más nemzetekkel, és elsődlegesen a Kárpát-medencében zajlik tevékenysége.

Antal Eszter