Elvégezték a tervezett kátyúzást, de maradt még jócskán betömésre váró gödör

Gergely Imre 2017. július 17., 16:50

Hetek óta nem történt számottevő haladat a gyergyószentmiklósi aszfaltozott utak javítása terén. Számos kátyú tátong az utakon továbbra is. A legszembetűnőbben ez a Virág negyedben, a sugárúton látható, ahol a gödrök egy részét betömték, de maradt még bőven.

Maradt még gödör jócskán. Az ígéret szerint ezeket is betömik Fotó: Jánosi Buslig Sanda

György István, Gyergyószentmiklós alpolgármestere kijelentette: ez nem fog így maradni, hamarosan visszatérnek az aszfaltozó gépek. Az előre megrendelt és leszerződött javítást elvégezték ugyan, de ez nem volt elég. 

A megmaradt gödrök betöméséhez további munkálatok megrendelésére van szükség. Ennek a papírmunkája van folyamatban. György István alpolgármester szerint két héten belül azonban befejeződhet ez a munka. A kivitelező egyébként továbbra is végzi az aknatetők megemelését és körülöttük az útfelület kijavítását. Nagyobb mértékű aszfaltozás a Kossuth Lajos utcában várható, ahol előbb a járdaszegélyeket állítják helyre.

A földutakat is javítják, a munkálatok a Felszegben kezdődtek el, de az ígéretek szerint minden utcára sor kerül, és a mezei utak állapota is javul. Három munkálatot terveztek, először fellazítják az útfelületet, és újra hengerlik, tömörítik. Töltést nem szánnak mindenhova, hiszen azt állapították meg, hogy sok helyen van elegendő, csak kigödrösödött. Gréderrel simítják az utat, és ahova kell, csak oda tesznek töltést.

A múlt heti esőzésekkor az utakon folyt a víz, mint kiderült ennek oka részben az, hogy a sáncok, vízlevezető árkok szélei sok helyen magasabban vannak, mint az út. A mostani munkálatok során ezeket a szintkülönbségeket is megszüntetik, hogy a víz az árokban folyjon és ne az úton – közölte az alpolgármester.