Több mint 2300-an jelentkeztek az iskolaigazgatói tisztségek betöltésére országszerte

Székelyhon 2017. július 17., 16:31

2370 személy jelentkezett a meghirdetett iskolaigazgatói tisztségek betöltésére, míg 1143-an az aligazgatói versenyvizsgára iratkoztak be, írja az Agerpres a tanügyminisztériumra hivatkozva.

Illusztráció

Az oktatási szaktárca közleménye szerint 2365 iskolaigazgatói és 1143 aligazgatói állást hirdettek meg, július 17-én tartották a tisztségre jelentkezők írásbeli vizsgáját. Július 19-e és 31-e között elemzik ki a pályázók önéletrajzát, és ebben az időszakban zajlanak az interjúk is. Ezek ütemtervét július 18-án függesztik ki a tanfelügyelőségek székhelyén.

Az írásbeli vizsga 9 órakor kezdődött és 90 perc állt a jelentkezők rendelkezésére, hogy megoldják a rácstesztet, amelynek segítségével a jelentkezők menedzseri tudását és oktatási törvényismeretét mérik fel.

Az önéletrajzokat egy bizottság tekinti át és előre meghatározott pontrendszer szerint értékelik. Az interjúk körülbelül 30 percet tartanak majd. A meghallgatás során a jelentkezőknek a menedzseri elképzeléseiket kell ismertetniük az adott intézményre vonatkozóan, valamint az oktatási törvény ismeretéről is meg kell győzniük a bizottság tagjait.

A vizsgáztató bizottság öt személyből áll: egy elnöke (főtanfelügyelő, főtanfelügyelő-helyettes vagy tanfelügyelő) és négy tagja van, akik közül ketten tanfelügyelők és ketten iskolaigazgatók.

Az elért eredményeket a szóbeli vizsga napján függesztik ki. Az eredmények közzététele után a jelentkezőknek 48 óra áll rendelkezésükre, hogy óvást nyújtsanak be. A végleges eredményeket legkésőbb augusztus 2-áig függesztik ki. Az eredményeket augusztus 4-éig érvényesítik a tanfelügyelőségek, augusztus 21-23 között hagyják jóvá az igazgatói és aligazgatói tisztségekbe való kinevezéseket, amelyek szeptember elsejétől lesznek érvényesek.