Erste Ligává alakul a MOL Liga

Székelyhon 2017. július 13., 15:02

A 2017–2018-as idénytől Erste Ligának hívják a magyar első osztályú férfi jégkorongbajnokságot, amelyben két romániai és egy osztrák csapat is elindul.

Lejárt a MOL és a szövetség szerződése, új támogatót kaptak. Archív Fotó: Gecse Noémi

A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) csütörtöki sajtóközleményében Such György elnök úgy fogalmazott, hogy a hároméves megállapodás jelentős előrelépés a sportág életében.

Nagyon örülök annak, hogy a jégkorong mellett hagyományosan elkötelezett szponzorral sikerült megállapodnunk

– jelentette ki Such György, hozzátéve: ez remélhetőleg csak a kezdete egy kölcsönösen előnyös, hosszú távú együttműködésnek.

A sportág korábbi főtámogatója és a liga névadója, a MOL Nyrt. szerdán jelentette be, hogy közel tíz év után véget ért kapcsolata az MJSZ-szel, ezalatt több mint egymilliárd forintot költött a magyar jégkorongsportra. Az MJSZ honlapján köszönte meg a támogatást, amelyet „a legnagyobb magyar vállalat 2008 óta mind anyagilag, mind pedig szakmailag hozzátett a sportág színvonalának növeléséhez”.

Egyben jelezte, hogy 2017 év végéig a MOL a magyar válogatott főtámogatója, így az MJSZ továbbra is stratégiai partnerként tekint a vállalatra.

Jelasity Radován, az Erste Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója kijelentette: „Az Erste cégcsoportszinten elkötelezett a jégkorong iránt, a magyar csapatot is felvonultató osztrák jégkorongligának hosszú évek óta névadó szponzora. Úgy gondoljuk, hogy Magyarországon is ez az egyik legígéretesebben fejlődő sportág.

A hoki az egyik legösszetettebb sport, amely fontos készségeket, villámgyors gondolkodást, kitartást és komoly fizikai állóképességet igényel.

A mostani megállapodással két erős márka kötött szövetséget egymással, ami tovább erősíti mind az Erste csoportot, mind a hazai jégkorongozást. Szerződésünk első körben három évre szól, de reméljük, hogy ez csak a kezdete egy kölcsönösen előnyös hosszú távú együttműködésnek” – mondta Jelasity Radován.

Az előző idényben tizenegy csapat indult a ligában, a szeptemberben rajtoló, 2017–2018-as szezonban kilenc klub vesz részt: a Brassói Corona, a Csíkszeredai Sportklub, a Dunaújvárosi Acélbikák, a Miskolci DVTK Jegesmedvék, az EV Vienna Capitals, a Fehérvári Titánok, a Ferencvárosi Torna Club, a MAC Budapest és az Újpesti TE.