Összeállt a Sepsi SIC kerete

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. július 03., 10:10

Összeállt a Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC női élvonalbeli kosárlabdacsapata a 2017–2018-as versenyszezonra – jelentette be Mikes Zoran vezetőedző a háromszéki klub hivatalos honlapján.

Címvédésre készül a Kovászna megyei együttes. Archív Fotó: Sánta Imre

Az együttes élén immár ötödik idényére készülő szakember hangsúlyozta, hogy a folytatásban is ugyanazzal a stábbal dolgozik együtt, amelyikkel az elmúlt évek sikereit elérte, miközben a keretében olyan sportolók kaptak helyet, akik pályafutásuk alatt „olyan célokat értek el, amelyek megegyeznek” a klubéval.

Úgy véli, hogy lehetőségeikhez mérten sikerült olyan együttest összeállítaniuk, amelyik képes lesz párhuzamosan küzdeni a címvédésért a hazai élvonalbeli bajnokságban és az Európa Kupában is, mint ahogyan a Román Kupában sem akarják alább adni a mércét.

Tapasztalt, képzett, energikus egyének közössége. Mindahányan már valamilyen bajnokságban dobogós helyezéseket értek el, illetve rendelkeznek nemzetközi tapasztalatokkal is úgy válogatott, mint klubszinten, Európa Kupa-szerepléssel vagy akár olimpiai részvétellel. Reméljük, hogy sikerül őket összekovácsolni csapattá és minden a lehető legjobb eredményt elérni

– ecsetelte Mikes Zoran.

A Sepsi SIC irányítói posztján változatlanul Annemarie Gödri Părău, Kilin Tünde és Ancuța Stoenescu szerepel majd, mint ahogyan az erőcsatár Andreea Huțanu és az amerikai bedobó, Tyaunna Marshall is szerződést hosszabbított a háromszékiekkel.

Melléjük érkezett külföldről az amerikai dobóhátvéd Adrienne Webb, a horvát alacsonybedobó Ruzica Dzankic, a fehérorosz center, Marina Kress, a svéd erőcsatár Nathalie Fontain és honfitársa, a centerként játszó Danielle Carter Hamilton. A hazai pontvadászatból a Kolozsvári Universitatea erőcsatárát Teodora Neagut és a legutóbb Kézivásárhelyen szereplő – irányítóként és dobóhátvédként bevethető – Kovács Renátát igazolták le.

Az elkövetkező időszakban megkezdik az új idény előkészülését, amely Mikes szerint nagy erőfeszítést igényel majd a nemzetközi klubtornán való részvételük miatt.

„Egy nagyon kemény szezon előtt állunk, amely alatt türelemre és kitartásra lesz szükség, de megígérjük, hogy végül büszkék lesznek ránk” – üzente a szakember a hivatalos honlapjukon.