Progym: a bajnoki döntő a cél

Gergely Imre 2017. június 22., 09:07

Kemény munkával sikerülhet az, amihez már idén is közel volt a Progym: a bajnoki döntőbe akarnak jutni – mondta ki a klubvezetés, és ezt a célt határozta meg a csapat számára.

A tervek szerint erős csapata lesz a Progymnak, és akkor örömben sem lesz hiány Fotó: Veres Nándor

Szezonnyitó megbeszélésre gyűlt össze szerda délután a Progym játékoskerete és vezetősége. Átbeszélték a múlt idény tapasztalatait és a jövőbeli kilátásokat.

Magas célt tűztek ki: a bajnoki döntőbe jutást.

Amint Kopacz Zoltán klubelnök kérdésünkre válaszolva elmondta, a Progym előtt két lehetőség állt a tavaszi szezonzárás után: az adott anyagi kereteket figyelembe véve, légiósok nélkül egy középszerű csapat indítása, vagy újabb támogatók bevonásával egy olyan együttes összeállítása, amely valóban ütőképes lehet a hazai mezőnyben.

Az utóbbi mellett döntöttek, ennek a megvalósításán dolgoznak most, főként miután nemrégiben egy találkozóra került sor, ahová meghívták a jelenlegi és potenciális támogatókat, akik szintén egyértelműen kijelentették:

csakis erős csapatot tudnak elfogadni.

Mindehhez azonban nagyon kemény munka és méltó hozzáállás kell mindenkitől, aki részese a Progym életének – jelenti ki Kopacz.

Novak aláírt, vele kezdődik a munka

A játékosok mostanáig egyéni edzéseket végeztek, a száraz fizikai felkészülés most kezdődik. Ezt egyelőre Vaclav Novak irányítja. Így történt ez a korábbi években is, és látható volt, erőnlétileg jól teljesített a csapat az egész szezonban.

A cseh légiós Novakkal a napokban szerződést hosszabbítottak a következő szezonra.

A nyári felkészülés után játékosként számítanak rá, segédedzői és más feladatok nélkül. Az edző kiléte még körvonalazódik. Egyelőre annyi nyilvános, hogy szóban már nagy vonalakban megegyeztek a szakemberrel, hétfőn érkezik Gyergyószentmiklósra, és a tervek szerint akkor megtörténik a szerződés aláírása és a hivatalos bemutatása is.

A hazai játékosokkal a napokban fogják véglegesíteni a szerződéseket a következő idényre vonatkozóan. 

A légiósokkal kapcsolatosan már biztos, hogy Novak mellett még két korábbi Progym-játékos, Vitalij Kiricsenko és Pavel Boriszenko is piros-fehérben szerepel jövőben is.

Igazából ők már nem is légiósok, hiszen a múlt szezon óta megkapták a romániai állampolgárságot, tehát hazaiként játszhatnak.

Fotó: Veres Nándor

Mivel a szabályzat értelmében hat külföldi szerepelhet egy mérkőzésen, így öt légiós hely van még. Fontos szava lesz az új edzőnek abban, hogy feltöltik-e mind az öt helyet és főleg, hogy kikkel.

Meghívó közgyűlésbe

A Progym jégkorongszakosztálya július 5-én, szerdán 19 órától tartja szokásos évi közgyűlését a Salamon Ernő Gimnázium dísztermében. Terítékre kerülnek a tavalyi évre vonatkozó szakmai beszámolók, és természetesen a jövő érve esedékes tervekről is ismereteket szerezhetnek a résztvevők. Minden szurkolót és érdeklődőt szívesen látnak.