Sokan pattantak szoknyában bringára

Simon Virág 2017. június 19., 18:10

Üde színfolt volt vasárnap délután Marosvásárhely utcáin a Skirtbike felvonulás. Kislányok, lányok és hölgyek virágokkal díszített kerékpárokkal, szoknyában, sokan díszes kalapokkal bicikliztek.

Fotó: Haáz Vince

A harmadik alkalommal megtartott rendezvény vasárnap délelőtt még kérdéses volt, hiszen pont a kezdés időpontjáig zuhogott az eső, de aztán szétszóródtak a sötét felhők. A Skirtbike célja népszerűsíteni a kerékpározást, bátorítani a hölgyeket, hogy ne csak sportosan, hanem nőiesen is merjenek bringára pattanni, s munkába, bevásárolni menni.

Fotó: Haáz Vince

Marosvásárhelyen alig van kerékpárút, így nem egyszerű az egyre sokasodó gépkocsik, a zsúfolt körfogalmak miatt ezt a közlekedési formát választani. Jánosi Mária, az egyik főszervező elmondta, ennek ellenére

az utóbbi időben egyre több „nőiesen” kerékpározó hölggyel lehet találkozni Marosvásárhelyen.

Fotó: Haáz Vince

A vasárnapi rendezvény nemcsak a kerékpározásról szólt, hanem a hölgyekről, így a felvonulást megelőző órákban voltak kisebb vetélkedők, táncbemutatók, s aki a manikűrjét szerette volna frissíteni, a helyszínen ezt is megtehette.

Fotó: Haáz Vince

Igazi jó hangulat alakult ki a vár előtti téren, ahol csaknem kétszázan gyűltek össze, beszélgettek, ismerkedtek, megosztották a kerékpározással, a ruhákkal és a virágokkal kapcsolatos tapasztalataikat.

Fotó: Haáz Vince

Természetesen körükből a férfiak sem hiányoztak, ők kerékpárszereléssel kapcsolatos tanácsokat osztogattak, fényképezgették a szebbik nemet, s velük tartottak a felvonuláson is.

Fotó: Haáz Vince