Önkéntes tűzoltók versenye három napig

Iszlai Katalin 2017. június 19., 16:29

Felkészültségüket bizonyíthatják azok az önkéntes tűzoltó-alakulatok, amelyek a Hargita megyei tűzoltóság által szervezett vetélkedő helyi szakaszán vesznek részt a csíkcsicsói futballpályán.

Több próbát is teljesíteniük kell az önkéntes tűzoltóknak. Archív Fotó: Veres Nándor

A szervezők célja felmérni a csapatok felkészültségét, illetve népszerűsíteni az életmentő tevékenységet, nem utolsó sorban pedig szorosabb kapcsolatot és együttműködést kialakítani a települések tűzoltói között.

Alina Maria Ciubotariu, a tűzoltóság szóvivője elmondta, a megyében mindenhol, összesen 67 településen működik önkéntes tűzoltó-alakulat. Valamennyit meghívták a vetélkedőre.

Hétfőig 29 csapat jelezte részvételi szándékát, ez a szám azonban a verseny kezdetéig nőhet.

Csíkból az előzetes jelentkezések alapján Szépvíz, Csíkszentmihály, Csíkszentmárton, Tusnád, Csíkkozmás, Kászonaltíz, Csíkszentkirály, Csíkcsicsó, Csíkkarcfalva, Csíkmadaras, Csíkrákos, Csíkszentdomokos, Madéfalva, Dánfalva, Csíkpálfalva és Csíkszenttamás önkéntes tűzoltói biztosan ott lesznek a megmérettetésen.

A résztvevőknek a helyi szakaszon szakképesítésüknek megfelelő feladatokat kell elvégezniük, és

három próbán kell teljesíteniük: ezek a staféta, az akadálypálya és a bevetési eszköz összeszerelése.

A csapatokat két részre osztják, így a részt vevők egyik fele kedden, a másik pedig szerdán teljesíti a próbákat, majd mindkét nap győztese továbbjut a csütörtöki, megyei szakaszra, amelyet szintén Csicsóban tartanak.

A megyei szakaszon első helyezést elérő alakulat a július elején, Beszterce megyében tartandó megyeközi szakaszon fogja képviselni Hargita megyét. Tavaly ezen a szakaszon a szentegyházi önkéntes tűzoltó-alakulat vett részt.

A rendezvény nyitott és ingyenes, az érdeklődőket a helyi szakaszon 9 órától, csütörtökön pedig 10 órától várják a futballpályára.