Láncbaleset, vonatbaleset és kamionos baleset három nap alatt

Bakó Zoltán 2017. június 19., 13:50

Sorozatos baleset történt hétfőn délelőtt tíz óra előtt néhány perccel az E60-as nemzetközi út Maroskeresztúr és Nyárádtő közötti szakaszán. Hat gépjármű ütközött össze.

Vonat ütközött egy személygépkocsival a vámosgálfalvi vasúti átjárón Fotó: Facebook

A helyszínre riasztották a Maros megyei vészhelyzeti felügyelőség egységét, ám mint kiérkezésük után kiderült, nem volt szükség a beavatkozásukra, ugyanis a járműveket időközben elvitték a helyszínről. A felügyelőség szóvivője azt nyilatkozta, a balesetben csak anyagi kár keletkezett, személyi sérülés nem történt.

Vonat ütött el egy személygépkocsit a vasúti átjárón

Vasúti átkelőre hajtott autóval egy szászcsávási fiatalember szombat délután Vámosgálfalva község területén, ahol az épp érkező, Balázsfalva–Parajd menetrendű vonat elütötte. Csak a személygépkocsi oldalát érintette az ütközés, így a sofőr viszonylag enyhe sérülésekkel megúszta a balesetet.

Elrobbant gumiabroncs miatt borult árokba a rönkészállító kamion Fotó: Facebook

Felborult a kamion

Vasárnap a hajnali órákban Kerelőszentpál község területén borult fel egy rönkszállító kamion. A 24 éves, galonyai fiatalember vezette tehergépkocsi egyik gumiabroncsa a szentpáli lejtőn elrobbant, és irányíthatatlanná vált a jármű: letért az úttestről, aztán felborult. Sérülés nem történt, az anyagi kár viszont jelentős – tájékoztatott a rendőrségi szóvivő.