Holtan találtak rá egy idős asszonyra a Hidegség-pataka medrében

Székelyhon 2017. június 19., 13:25

Holtan találtak rá egy 83 éves asszonyra hétfőn Gyimesközéplok községben, a Hidegség-patakának medrében. Az idős nő vasárnapra virradóan tűnt el.

Illusztráció Fotó: Veres Nándor

Alina Maria Ciobotariu, a Hargita megyei tűzoltóság szóvivője az Agerpres hírügynökségnek azt nyilatkozta, információik szerint az asszony szombat este elment otthonról meglátogatni a szomszédait, de nem tért haza. Eltűnését a fia észlelte, éjjel 1–2 óra körül.

A gyimesközéploki önkéntes tűzoltók egész vasárnap keresték az asszonyt, éjfél után hagyták abba a kutatást. Hétfőn reggel a szomszédok vették észre a holttestet, a Hidegség-patakának egyik kis szigetén. Körülbelül egy kilométerrel távolabb megtalálták a járóbotját is.

A szemtanúk azonnal értesítették a rendőrséget, az asszony holttestét végül a csíkszeredai tűzoltóság munkatársai vitték a partra. Az önkéntes tűzoltók szerint a patak vízhozama megnőtt az elmúlt napok esőzései miatt, azonban nem jeleztek áradást, amely esetleg elsodorhatta volna az asszonyt. Az eset pontos körülményeit vizsgálja a rendőrség.