Vezetékekre esett gólyafészek miatt maradt áram nélkül fél Homoródszentmárton

Jánosi András 2017. június 18., 22:19

Áram nélkül maradt fél Homoródszentmárton, a szombati és vasárnapi esőzések okán megnehezedett, majd az áramvezetékekre esett gólyafészek miatt.

Fotó: Facebook

„A hálózat meghibásodott részét lekapcsolták, így a fél település áram nélkül maradt, ugyanis a magasfeszültségű transzformátor is fokozott teher alá került, ezt követően pedig elmentek alkatrészekért és erősítésért, hogy a falu áramellátását visszaállítsák” – számolt be az elöljáró a történtekről.

Fotó: Facebook

A vezetékeket elszakító gólyafészek egy teherautó rakterét félig töltötte meg. „El lehet képzelni mekkora súlya van a fészeknek, ha figyelembe vesszük, hogy a fémkosarat, amire építették, könnyedén lesodorta” – ecsetelte a részleteket az elöljáró.

Fotó: Facebook

A fészekalj három fiókája közül kettő elpusztult, a harmadik az állatmentők segítségére vár, ami leghamarabb hétfőn reggel érkezik.

Fotó: Facebook

Mint Nágó Istvántól megtudtuk, 17 óra 30 perckor szűnt meg az áramellátás a település egyik felében, 21 órakor már dolgoztak a villanyhálózat helyreállításán, a problémát 22 óra 30 percre sikerült kiküszöbölni.