Alig ért véget a színházi évad, már az újra készülnek Székelyudvarhelyen

Veres Réka 2017. június 19., 09:20

Jóllehet csak néhány napja zárult le a 2016/2017-es évad, a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház már a következő idény programját is elkészítette, és teljes gőzzel készül a szeptemberi dráMA kortárs színházi találkozóra.

Az új évadban is játsszák a Migránsoook című produkciót Fotó: Barabás Ákos

Az újratervezés jegyében indítaná a következő évadot a Tomcsa Sándor Színház, új művészeti vezetővel, új kreatív munkatársakkal és új lendülettel vágna neki a 2017/2018-as idénynek Nagy Pál, a színház igazgatója. Miként a nemrégiben tartott sajtótájékoztatón is elmondta,

zsúfolt és nehéz évad volt a legutóbbi, de a nehézségek ellenére is optimistán tekint a jövőbe.

{K1}

Éppen ezért az szeretné, hogy új mottójuk szerint ne csak a színházban legyen a város, hanem a városban is legyen színház. Így a következő évadtól újrakezdik a színház-népszerűsítő programokat, többet és szorosabban működnek majd együtt a diákokkal,

több előadást mutatnának be alternatív helyszíneken, például kávéházakban és szórakozóhelyeken.

Boldog mese a színpadon

Az új évad programjának összeállításakor igyekeztek eleget tenni a különböző igényeknek, így ismert szerzők, elismert rendezők és alkotók produkciói is láthatók lesznek. Továbbra is játszani fogják a Zakariás Zalán által rendezett Roberto Zucco című drámát, valamint Matei Vișniec Migránsoook című kortárs drámáját. Mika Myllyaho Káosz című fekete komédiája is része lesz az új programnak, az évad első bemutatója pedig Csurulya Csongor művészeti vezetőként rendezett utolsó produkciója, a Mirandolina lesz. A Carlo Goldoni által írt darab társadalmi töltetű szerelmi komédia. Ezúttal is figyelnek a gyerekekre, így Rigó Béla, a Vuk és Szaffi képeskönyvek szerzőjének egyik meséjét is színpadra viszik. A Boldog mese című darab a boldogságról és az oda vezető útról szól.

Vígjátékokat mutatnak be

Az új évadban színpadra viszik többek között Lars von Trier dán filmrendező A főfőnök című filmes vígjátékát, amelyet a Jászai Mari-díjas színész-rendező, Anger Zsolt rendezésében fog látni az udvarhelyi közönség. Újabb William Shakespeare-mű szerepel a programban, ezúttal a Felsült szerelmesek című komédiát dolgozza fel Albu István és Zakariás Zalán. Suba László rendezésében ugyanakkor bemutatják Alfonso Paso Hazudj inkább, kedvesem! című komédiáját, továbbá műsorra tűzik a tavalyi dráMÁzat drámaÍRÓ kategóriájában első helyen végzett Moravecz Levente Nem lesz reggel, Fred! című kortárs darabját is.

A kilencedik dráMA kortárs színházi találkozót szeptember 18–23. között rendezik meg, és ezúttal is számtalan előadást lehet majd látni a Művelődési Házban.

Az új évadra már e héttől lehet bérleteket vásárolni.

Guinness-rekorder darab a színpadon

Szerdán este hét órától a kecskeméti Katona József Színház Boeing, Boeing című előadása tekinthető meg a Művelődési Házban. A darabot Marc Camoletti írta, a Guinness Rekordok Könyvében a legtöbbet játszott vígjátékként van számon tartva. A sztárépítész Bernardról, illetve a sikeres férfi mögött álló nőkről szóló művet a kecskeméti társulattal Cseke Péter rendező vitte színre.