Otthon ünnepelhetett Siménfalva csapata

Pál Gábor 2017. június 18., 11:22

Rangadót rendeztek az Udvarhely körzeti labdarúgó-bajnokság C csoportjának záró fordulójában. Siménfalvának legalább egy döntetlenre volt szüksége, hogy megőrizze éllovas pozícióját.

Fotó: Pál Árpád

Homoródszentmárton együttese szombaton délután abban a tudatban lépett a Nyikó mentiek pályájára, hogy győznie kell a bajnoki címért. Ennek megfelelően magához ragadta az irányítást a találkozó kezdő sípszója után. De nem úgy alakult a mérkőzés, ahogy ők szerették volna, a körülbelül 150 hazai szurkoló örömére a siménfalviak szerezték meg a vezetést: Szőke Alpár végezhetett el egy szabadrúgást, a kapu elé ívelt labdába rosszul ért bele a vendégek védője, Szabó Attila, és a hálóőrt ez megzavarta (1–0).

{P23}

Az esős, hűvös időjárás közepette lezavart találkozón csak a nézők nem bánkódtak, hiszen ők nem áztak (Udvarhelyszék egyetlen fedett lelátóval rendelkező focipályája Siménfalván van), és a szerencse is kedvezett kedvenceiknek.

A 26. percben egy kapufával veszélyeztettek a szenmártoniak, és továbbra is nyomás alatt tartották ellenfelüket. Emberhátrányba kerültek a hazaiak a 37. percben: egy szabálytalanságot követően túl vehemensen futott a siménfalviak játékosa a szentmártoni vétkes felé, és felrúgta, amiért piros lapot kapott.

{P16}

A félidő végére jött egy újabb pofon a Homoród mentieknek, kapujuk előtt nem tudtak felszabadítani, Szőke Alpár pedig közelről nem hibázott, ezúttal ő lőtte el a hálóőr fölött a labdát, mely a léc alatt landolt (2–0).

Térfélcserét követően a házigazdák védekezésre rendezkedtek át. Több nagy helyzetet kihagyott mindkét együttes, de az eredmény már nem változott. Záporesőben ért véget a találkozó, mely után Somolyák István, a versenybizottság elnöke átadta a trófeát Siménfalva csapatának (62 ponttal végzett a ranglista élén), és kezdődhetett az ünneplés.

A győztes csapat. Az utolsó meccsen dőlt el a bajnoki cím sorsa Fotó: Pál Árpád

Homoródszentmárton hiába akart egy szinttel feljebb lépni, szombaton nem tudta legyőzni a siménfalviakat, így csak a második helyen végzett (56 pont).

Labdarúgás, Udvarhely körzeti bajnokság, C csoport, 26. forduló:
Siménfalva–Homoródszentmárton 2–0 (2–0),
gólszerzők: Szabó Attila (14., öngól), Szőke Alpár (44.).
Siménfalva: Bakk Szabolcs – Marosi Mihály, Demeter József, Tóth Norbert, Mircse Domokos, Rákosi Csaba, Albert Csaba (Varga Károly, 72.), Pálfi Attila, Szőke Alpár (Bida Tamás, 89.), Tarcsafalvi Lóránt, Kerekes István; cserék Szakács Dénes és Szakács Szabolcs.
Homoródszentmárton: Bartos László – Szabó Attila, Gáspár Szabolcs, Bencze Richárd (Balázs László, 66.), Cujba Norbert (Nágó Tas Csongor, 78.), Kerekes Attila, Imre Árpád (Kovács István, 81.), Lakatos Sándor, Bencze Rajmond, Kulcsár Csongor, Bodor Ernő; cserék Godra Tamás és Ambrus Ernő.
Vezették: Pál Adrian – Incze Árpád és Fazakas Kálmán. Megfigyelő: Somolyák István