Új városházát avattak Tusnádfürdőn

Barabás Hajnal 2017. június 17., 14:40

Háromnyelvű – Primărie-Városháza-Townhall – felirat áll Tusnádfürdő új polgármesteri hivatalának homlokzatán. A helyi önkormányzat új székházának avatóünnepségét péntek délután tartották a 19. Tusnádfürdő Napok nyitányaként.

Fotó: Gecse Noémi

Tusnádfürdő testvértelepüléseinek küldöttségei, a Hargita megyei és a helyi önkormányzat képviselői, valamint a tusnádfürdői lakosok, illetve az oda látogató turisták jelenlétében nyitották meg ünnepélyesen az új polgármesteri hivatal épülete előtt a 19. Tusnádfürdő Napokat.

Az ünnepélyen Albert Tibor, az üdülőváros polgármestere arra kérte a jelenlévőket, hogy érezzék jól magukat Tusnádfürdőn,

érezzék a helyiek vendégszeretetét.

Fotó: Gecse Noémi

Az eseményen felszólalt még Korodi Attila parlamenti képviselő, Bíró Zsolt, az MPP elnöke, illetve Kolozsvári Tibor Hargita megyei önkormányzati képviselő is.

A városnapok nyitórendezvényét az is különlegessé tette, hogy Albert Tibor, valamint Tusnádfürdő testvértelepülése, Pestszetnlőrinc-Pestszentimre polgármestere, Ughy Attila újabb szerződéssel

megerősítették az immáron 20 éve fennálló testvérvárosi kapcsolatot.

{P20}

A magyarországi városvezető elmondása szerint ez élő kapcsolat volt, amelyben mindig számíthattak egymásra, és számítanak ezután is. Ajándékul egy pihenőpadot, illetve egy utcai órát szereltettek fel Tusnádfürdő új önkormányzati épülete előtt. Az ünnepélyes hangulatról a tusnádfürdői Szent László Gyermekvédelmi Központ kórusa gondoskodott.

{P25}

Az események fénypontját a tusnádfürdői új városháza avatója jelentette, amely előtt ünnepélyesen felvonták Románia és az Európa Unió zászlaját, valamint a székely zászlót és az üdülőváros lobogóját.

Ezt követően Albert Tibor szólalt fel, elmondva, 2009-ben kezdték el az épület felújítási munkálatait, holott voltak, akik azt tanácsolták, hogy leromlott állapota miatt inkább bontassák le. Bíztak elképzelésükben, és megvalósították a felújítást.

Tusnádfürdő adófizető polgárainak köszönhetjük mindezt

– hangsúlyozta a városvezető.

{P26}

Felszólalását követően a római katolikus, a református és az ortodox egyház képviselői áldották meg az épületet, majd szalagvágás következett, így nyitva utat az érdeklődők előtt.

{P31}

A jelenlévők körbejárhatták és megtekinthették a teljesen új külsőt, és modern, korszerű belsőt kapott kétszintes ingatlant.

{P32}

Létrás tűzoltókocsit vehettek át

A Tusnádfürdői Városnapok alkalmából a svájci Opération VillagesRoumains alapítvány ajándékaként teljesen felszerelt létrás tűzoltóautót vehetett át a tusnádfürdői önkéntes alakulat.

{P14}

Az alapítvány elnöke felszólalásában kitért arra, hogy az elmúlt öt évben 12 önkéntes tűzoltóközpontot hoztak létre, ezek közül négyet Hargita megyében.

{P29}

Ma a tusnádfürdői önkéntes tűzoltó-alakulatot gazdagíthatjuk a létrás tűzoltóautóval. Azt szeretném, ha ezt a járművet csak gyakorlatozásra, és soha nem élesben kellene használni

– mondta az alapítvány elnöke.