SZKC: Kukoszki és Ojleszki is távozik

Zátyi Tibor 2017. június 17., 14:29

Újabb két játékos távozásáról számolt be a Székelyudvarhelyi KC hivatalos oldala, Goce Ojleszki balszélső és Milorad Kukoszki védekező kézilabdázó sem hosszabbította meg lejárt szerződését a klubbal. 

A többszörös macedón válogatott Ojleszki két szezont töltött az udvarhelyi klubnál Fotó: Barabás Ákos

„A következő, 2017–18-as idényben már nem lesz keretünk tagja Goce Ojleszki és Milorad Kukoszki. Mindkét sportoló szerződése lejárt, a felek úgy döntöttek, nem kezdenek el egy újabb megállapodást” – jelent meg a hír az SZKC honlapján. Goce Ojleszki két évet töltött Udvarhelyen, míg Kukoszki az előző szezon elején érkezett a csapathoz, mindketten hazájukban folytatják pályafutásukat.

Nyolcra emelkedett a távozók száma. Korábban beszámoltunk Petar Jokanovics (Red Boys Differdange, Luxemburg), Mitar Markez (Gyöngyösi KK), Josip Peric (Dunărea Călărași), Vitalij Komogorov (Bukaresti Dinamo), Chike Onyejekwe és Szász András (mindketten Bukaresti CSM) eligazolásáról.

Kukoszki a tavaly nyáron érkezett a csapathoz. Egy idény után távozik Fotó: Pál Árpád

Átalakulóban a KC kerete, öten szerződést hosszabbítottak (Tálas Huba, Goran Kuzmanoszki, Andrei Mihalcea, Cristian Ghiță és Makszim Baranau), továbbá két érkezőt is bejelentettek, az ukrán Vjacseszlav Szadovij balátlövőt és a horvát Antonijo Kovacevic balszélsőt.

A hivatalos oldalon megjegyzik, hogy a klub továbbra is több sportolóval tárgyal, így hamarosan fény derül az újabb érkezőkre, ugyanakkor arra is, ki lesz a KC új edzője is.