Körültekintés nélkül tért balra, nekicsapódott az őt előző jármű – ketten megsérültek

Székelyhon 2017. június 15., 19:01

Egy fiatal család két tagja sérült meg csütörtök délután egy Csíkszereda melletti közúti balesetben, miután körültekintés nélkül kitért autójuk elé járművével egy bukaresti sofőr.

Fotó: Gecse Noémi

Az E578 jelzésű európai úton Csíkszereda felől Alcsík irányába közlekedő 59 éves bukaresti G. S. az európai és a Csíkszentkirály bejárata előtti aszfaltozott mezei út találkozásánál megállás után

körültekintés nélkül eltért balra, amikor a mögötte haladó, éppen előzésben levő Volkswagen Golf típusú személyautó nekicsapódott. Az ütközés után a Golf a menetiránya szerinti bal oldalon az árokban állt meg.

Fotó: Gecse Noémi

Az árokban landoló járműben egy csíkszentmártoni család utazott. A 28 éves járművezető, G. A. sérülések nélkül megúszta a balesetet, míg 23 éves felesége, G. H. csonttörést, kétéves kisfiúk pedig zúzódásokat szenvedett.

Az érintett sofőrök nem voltak alkohol befolyása alatt, az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt folytatják a vizsgálatokat – közölte érdeklődésünkre Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.