Betelt a pohár, autóikkal zárták le az utcát a lakók Székelyudvarhelyen

Dávid Anna Júlia 2017. június 15., 19:05

Lezárták autóikkal csütörtökön a forgalom elől a székelyudvarhelyi Hunyadi János utcát az ott lakók: az embereknek elegük van abból, hogy a karbantartási munkálatok miatt megnőtt utcájukban a teherforgalom.

Lezárták az utat. A por és a megnövekedett forgalom miatt tiltakoztak Fotó: Pál Árpád

Részletesen beszámoltunk a Hunyadi János utca lakóinak panaszairól, arról, hogy közel egy hónap alatt nem sokat haladt a mintegy 450 méteres szakaszon a karbantartási munkálat, amit a tervek szerint mára kellett volna belefejeznie a szakcégnek.

{K1}

A polgármesteri hivatal felszólítására ma már teljes munkacsoporttal dolgoztatott a kivitelező, ezúttal a járdaszegélyeket készítették el, folytatva a megkezdett munkát.

Fotó: Pál Árpád

A lakók szerint nem sokat haladtak. A hivatal kérésére az utat is meglocsolták csütörtökön, hogy csökkenjen a por, viszont a lakók szerint napi egy alkalom ebben a melegben nem sokat segít.

Ahhoz, hogy valami eredménye legyen, óránként kellene locsolni az utat

– fejtette ki véleményét egy lakó.

Fotó: Pál Árpád

Szeretnék, ha fekvőrendőröket is elhelyeznének az úttesten,

olyanokat, mint a Palló Imre-iskola előtt, akár többet is, amelyekkel a nagy sebességgel haladó teherautókat lassításra lehetne kényszeríteni. „Így talán nem mozognának a berendezési tárgyaik a lakásban” – fogalmazta meg egy utcabeli.

Fotó: Pál Árpád

Egyébként a nap folyamán, főleg a kora déli órákban városszerte számos helyen alakult ki dugó az úrnapi búcsú miatt elrendelt forgalomkorlátozás következtében: a Hunyadi Jánossal párhuzamos utcákban is, például a Tamási Áron úton és az Orbán Balázs utcában is sorok alakultak ki.