CONIFA Eb: Felvidék–Székelyföld 1–0

Zátyi Tibor 2017. június 05., 19:50

A 2017-es CONIFA Európa-bajnokság B csoportjának első fordulójában Székelyföld válogatottja Felvidékkel találkozik Famagustában. A találkozó 20 órakor kezdődött.

19.40 A csapatok a bemelegítést végzik, egyelőre alacsony az érdeklődés Famagustában.

19.52 Hamarosan kezdődik a mérkőzés, ám előtte egy megnyitóünnepség is lesz.

19.56 A himnuszok szólnak, előbb a felvidéki, az Ismerős Arcoktól a Nélküled.

19.58 Szól a székely himnusz, kicsi szépséghiba, hogy a csapat mögött a székely helyett az abház zászlót lobogtatja az egyik helyi önkéntes.

Székelyföld: Horvát Adrián - Benkő Norbert, Csizmadia Csaba, Székely Ervin, Csiszér Balázs, Csűrös Attila, Csíki Dénkes, Vízi Tamás, Györgyi Arthur, Szőcs László, Kis Szabolcs.

Felvidék: Prokop Rotislav - Nagy Márk, Szépe Jani, Krizsán Richárd, Ozogány Dávid, Meszienyi Renátó, Gányovics Erik, Szabó Tibor, Vankó Imre, Mikos Mikos, Molnár Attila.

1. perc: Felvidéké a kezdőrúgás.
3. perc: Brit játékvezetők irányítják a mérkőzést, a csapatok ismerkednek egymással. Györgyi futott el a jobb szélen, beadása szinte jó Szőcsnek.
6. perc: Ismét Szőcs előtt adódik egy kisebb lehetőség, de nem tudja jól eltalálni a labdát. Felvidék csapatát Molnár László irányítja, korábbi szlovák válogatott, 2002-ben az Újpest FC edzője volt.
10. perc: Nagyjából 300 ember kíváncsi Famagustában a mérkőzésre. Székely szöglet, de nem veszélyes. Egyelőre sokkal többet birtokolja a labdát Székelyföld.


12. perc: A mérkőzés első sárga lapja, Ozogány kapja, Györgyit húzta le.
19. perc: Minden apró kontaktot szabálytalanságnak fúj a játékvezető, továbbá sok a les, szaggatott is emiatt a játék.
24. perc: Felvidéki szöglet, veszélytelen.
27. perc: Az eddigi legnagyobb helyzet Felvidéké, Mikos Mikos lőtt 18 méterről, középről nem sokkal fölé.
30. perc: Újabb sárgalap a felvidéki együttesnek, szabadrúgás nagyjából 25 méterről, kissé balról Székelyföldnek. Györgyi lövi rá, kevéssel megy mellé. A bal sarkot vette célba.
32. perc: Nagy székely helyzet, rosszul szabadítanak fel a felvidékiek, Csűrös érkezik a labdára, de ziccerben nem találja el a kaput.

38. perc: Magasabb fokozatba kapcsol Felvidék, de nem tud veszélyes lenni. Utóbbi igaz Székelyföldre is.
45. perc: Csíki szabálytalankodik, túl szigorú a játékvezető, sárga lapot ad. Szabadrúgás nagyjából harminc méterre, kissé jobbról.

Vége az első játékrésznek, Székelyföld többet birtokolja a labdát, ám ez helyzetekben nem mutatkozik meg. 0–0.

46. perc: Megkezdődött a második félidő. 0–0
48. perc: Újabb sárga lap Felvidéknek.A tizenhatos sarkából elvégzett szabadrúgás nem veszélyes. A kipattanót Csűrös szedi össze, 18 méterről rázúdítja, a kapus nehezen, de fogja. 0–0
51. perc: A felvidéki kispadot kell figyelmeztetni a folyamatos reklamálások miatt. A játékvezető továbbra is lefújja a legkisebb kontaktot is. 0–0
54. perc: Csizmadia Csabának ez az első mérkőzése a székely válogatott színeiben. Érdekesség, hogy tíz évvel ezelőtt ugyancsak Cipruson mutatkozott be a magyar válogatottban is. 0–0
56. perc: Magasabb fokozatban játszanak a csapatok. Felvidéki szöglet, nagy kavarodás, kezezés is volt, a labdát végül Krizsán lövi a hálóba. 1–0 Felvidéknek.
59. perc: 
Ez a harmadik találkozó a két együttes között, az előző kettőt Felvidék nyerte 1–0, illetve 3–1 arányban. Tehát van mit törlesztenie Székelyföldnek, egyelőre az ellenfélnek áll a zászló. 1–0
61. perc: Csűrös kap nagyon könnyen sárga lapot a játékvezetőtől. Csíki szerez labdát, 25 méterről kevéssel lő a bal felső mellé. 1–0
63. perc: A gólt követően felpörgött mindkét együttes, bátrabban játszanak. Szőcs szerez labdát, kevéssel zúdít 18-ról a jobb alsó mellé. 1–0
67. perc: Kettős csere Székelyföldnél, bejön Ilyés Róbert és Szőcs Loránd, lejön Csűrös Attila és Székely Ervin.
69. perc: Csere Felvidéknél is, lejön Molnár Attila, helyette a pályán Magyar Zsolt.
73. perc: Vizi is nagyon könnyen sárga lapot kap. 1–0
75. perc: Nagyot hibázik Horvát, de nem tudnak betalálni az üresen maradt kapuba, szöglet. A pontrúgásból veszélyes ellentámadást indított Székelyföld, Szőcs labdája nem jó Bajkónak. 1–0
77. perc: Negyedik csere Székelyföldnek, Szőcs László helyett Modra Lehel a pályán. 1–0
79. perc: Nagy Márk vágja fel csúnyán Györgyit, sárga lap. A szabadrúgást a sértett végzi el, nem jó a beívelés. 1–0
84. perc: Taktikusan és jól védekezik Felvidék, magabiztosan tartja egygólos előnyét. 1–0
87. perc: Utolsó rohamok, de a játékot teljesen feladó Felvidék minden próbálkozást hatástalanít. 1–0
90. perc: Felvidéki csere, Kalmár Gyula jön be Vankó Imre helyett. 1–0
91. perc: Négy perc hosszabbítás lesz. 1–0
92. perc: Piros lap Felvidéknek, Gányovics könyökölte le Bajkót a játékvezető szerint, szigorú döntés ez is. A beívelés tökéletes Ilyésnek, az ötösről a fejese nem találta el a kaput. 1–0
95. perc: Vége a mérkőzésnek, Felvidék 1–0-ra legyőzte Székelyföldet a CONIFA Európa-bajnokság első fordulójában.

A mérkőzés emberének Felvidék csapatából Szépe Janit választották meg.

Hiába birtokolta többet a labdát Székelyföld, Felvidék egyedüli igazán nagy helyzetét gólra váltotta, majd előnyét taktikus védekezéssel magabiztosan megőrizte a mérkőzés végéig.

A B csoport másik mérkőzésén Padánia 1–0-ra nyert Ellan Vannin ellen.

Székelyföld számára kedden újabb nehéz mérkőzés vár, este 8-kor Padánia lesz az ellenfél.