Névadásának 27. évfordulóját ünnepelte a Márton Áron Főgimnázium

Gerczuj Timea 2017. május 24., 15:58

A csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium névadásának 27. évfordulóját ünnepelték tegnap a patinás létesítmény dísztermében a hagyományos iskolanapok keretein belül. Az ünnepségen díjazták a kiemelkedően teljesítő tanulókat is.

Fotó: Gecse Noémi

A rendezvény az iskolahimnusz eléneklésével kezdődött az intézmény kórusának előadásában. Ezt követően Varga László igazgató tartotta meg ünnepi beszédét. Mint hangsúlyozta,

az iskola egyik legfontosabb ünnepét tartják, a „látható és láthatatlan iskola találkozását.”

Fotó: Gecse Noémi

Kiemelte, ez egy többrétű ünnepség, amely négy pillérre épül: elsősorban az iskola névadásáról emlékeztek meg. Mintegy második pillérként az immár hagyományos iskolanapokat említette, harmadikként pedig az Iskola másként hetet. Ezenkívül a gimnázium elveit követve a tehetséggondozás – mint negyedik pillér – is helyet kapott a programban. Utóbbi kapcsán a kiemelkedő eredményeket elért tanulókat díjazták. Varga László beszéde végén egyúttal kiemelte,

abban reménykedik, hogy a Márton Áron Főgimnázium a jövőben is olyan tanintézmény tud lenni, „ahol a diákok rátalálnak a saját személyiségüknek megfelelő útra, ki tudnak bontakozni”.

Fotó: Gecse Noémi

Elismert tehetségek

Varga László felszólalása után az iskola tanulói által színpadra vitt zenés irodalmi bemutató következett felkészítőtanáraik vezetésével. Ezután a tanintézmény nyugállományba vonult tanárait köszöntötték egy-egy szál virággal.

Fotó: Gecse Noémi

A rendezvény második felében 58 tanulót és 23 felkészítőtanárt díjaztak; olyan tanulókról van szó, akik a hamarosan záruló tanévben tizenegy tantárgyban különböző országos és nemzetközi tanulmányi versenyen vettek részt és kiemelkedő eredményeket értek el. Az ünnepség az oktatási intézmény Zsigora néptáncegyüttesének műsorával zárult.