Az egészségügyi miniszter szerint az oltás olyan, mint a keresztség vagy az anyatej

Székelyhon 2017. május 19., 17:23

Felhívást intézett pénteken a szülőkhöz Florian Bodog egészségügyi miniszter, kérve őket, hogy oltassák be gyermekeiket.

Fotó: Boda L. Gergely

„Növelnünk kell a beoltottsági szintet, ezért most ismét felhívást intézek minden felelős szülőhöz: kérem, oltassák be gyermekeiket! Az oltás ajándék a gyermekeknek, olyan, mint a keresztség, az anyatej vagy a szeretet, amellyel elárasztják őt” – idézi az Agerpres hírügynökség a bákói látogatáson tartózkodó tárcavezetőt.

A miniszter hozzátette,

senki nem fog elindulni lasszóval, hogy összegyűjtse és elvigye beoltani a gyermekeket,

ugyanakkor azonban felhívta a szülők figyelmét, hogy amennyiben elutasítják a vakcinát, vállalniuk kell az ezzel járó kockázatot.

Bodog azt is elmondta,

jövő héten folytatják a téma kapcsán szervezett nyilvános viták sorát,

ugyanakkor felkérte az Országos Gyógyszerügynökséget, tüntesse fel honlapján, hogy a vakcinák milyen mellékhatásait tapasztalták eddig az országban.

„Tudatosítani kell azonban azt is, hogy az oltásokkal sok betegséget sikerült száműzni, és úgy gondolom, ez a tény kell hogy vezéreljen bennünket. Ugyanakkor azzal is egyetértek, hogy ismertetni kell az oltások előnyeit és az ezzel járó kockázatokat is, ezért a törvénytervezetben javasolt technikai csoportoknak épp az lenne a feladatuk, hogy beszéljenek erről a szülőkkel” – fogalmazott az egészségügyi tárca vezetője.