Beállós nélkül is nyert az SZKC

Zátyi Tibor 2017. május 18., 01:02

Végig kiélezett mérkőzésen szerdán este a Székelyudvarhelyi KC két góllal legyőzte a Temesvári Polit, így megtette az első lépést a férfi kézilabda Bölények Ligája ötödik helyének megszerzéséért.

Fotó: Barabás Ákos

Két beállósa nélkül fogadta a temesvári együttest az SZKC, Tálas Huba a meccs napján belázasodott, míg Szász András térdsérülés miatt nem lett nevezve. A két saját nevelésű játékost Milorad Kukoszki helyettesítette védekezésben.

Keményen kezdtek a csapatok, a vezetést pedig a vendégek szerezték meg. A KC támadásban sokszor tanácstalan volt, a játékosok háromszor a kapufát találták telibe, így a Poli ellépett az eredményjelzőn (10. perc: 2–4). A temesvári edző, Pero Milosevics szokása szerint már az első percekben nagy show-t csinált a Poli kispadja előtt, minden játékvezetői ítéletet vehemensen megkérdőjelezett, a 13. percben sárga lapot kapott.

{P19}

A folytatásban is rengeteget hibázott támadásban a házigazda, a Poli pedig magabiztosan őrizte előnyét (19. perc: 4–8). Innen kapaszkodni kezdett a KC, Komogorov keze sült el többször, Milosevics pedig kénytelen volt időt kérni (22. perc: 7–8). Három perc múlva, Onyejekwe ellentámadásból szerzett gólját követően már egyenlőt mutatott az eredményjelző.

A hajrában sem változott az állás, így 12–12-nél mentek pihenni a felek.

Térfélcsere után egymás góljaira válaszoltak a csapatok, majd Onyejekwe szerezte vissza a vezetést. Ojleszki pillanatai következtek, zsinórban három gólt dobott a macedón szélső, így ellépett a házigazda (42. perc: 21–17). Komogorov hatodik góljánál robbant a nagyjából félig megtelt sportcsarnok, öttel vezetett a KC.

Komogorov volt a hazaiak legeredményesebb játékosa, nyolc gólt szerzett Fotó: Barabás Ákos

Ekkor azonban megtorpant a házigazda, a Poli gyorsan négyet lefaragott hátrányából, Filip Lazarov a nyolc megítélt büntetőből ugyanannyit értékesített, a temesváriak az 54. percben ismét egyenlítettek (23–23). Komogorov továbbra is szórta a gólokat, ennek ellenére nem tudott ellépni a KC.

A végén a játékvezetői döntések is borzolták a játékosok és nézők idegeit, a hajrát viszont jobban bírta a házigazda.

Mihalcea büntetőből kettőre növelte csapata előnyét, majd hiába kért időt Milosevics és hozta le támadásban kapusát, a meccset 26–24-re a KC nyerte.

Folytatás jövő szerdán 19 órától Temesváron, és amennyiben egyenlít a Poli, a mindent eldöntő harmadik mérkőzést május 30-án rendezik Udvarhelyen.

Férfi kézilabda Bölények Ligája, az 5. helyért, első mérkőzés:
Székelyudvarhelyi KC–Temesvári Poli 26–24 (12–12),
gólszerzők: Komogorov 8, Onyejekwe 6, Ojleszki, Mihalcea 4–4, Markez, Peric 2–2.
Hétméteresek: 3/3, illetve 8/8.
Kiállítások: 8, illetve 10 perc.
SZKC: Jokanovics, Da Rosa – Mihalcea, Markez, Kukoszki, Kuzmanoszki, Komogorov, Onyejekwe. Játszott még Peric, Ghiță, Ojleszki, Baranau, Fekete, Csog.
Elődöntő, 2. mérkőzés: Bukaresti CSM–Tordai Potaissa 31–20 (16–10), összesítésben 1–1.