Bándi sziporkázott a magyar bajnokságban

Zátyi Tibor 2017. május 17., 19:21

Nem mindennapi tettet hajtott végre a Székelyudvarhelyi Iskolás Sportklub fiatal asztaliteniszezője, Bándi Tibor Tamás: a hétvégén Mohácson megrendezett magyar újonc egyéni országos bajnokságon két korosztályban is dobogóra állt.

Bándi Tamás (piros mezben) két korosztály versenyén is felállhatott a dobogóra Fotó: Facebook/ISK-FSK

Szombaton az U12-es korosztály mérkőzései zajlottak, Bándi magabiztos játékkal nyerte selejtezőcsoportját. A főtáblán is nagyszerű formában játszott, 3–1-re verte a budapesti Heller, majd a legjobb nyolc között sima 3–0-val győzte le a szegedi Tanácsot. Az elődöntőben hiába vezetett 2–1-re a verseny első számú kiemeltje, Straubinger Balázs ellen, a Budapesti KSI játékosa fordított, és 3–2-re nyert,

így a verseny végén Bándi Tamás nyakába a bronzérmet akaszthatták.

Az U13-as korosztály vasárnap állt asztalhoz, ebben a versenyben már három udvarhelyi volt érdekelt, Karácsony Dániel, Mózes Botond, illetve az egy évvel nagyobbak között is szerencsét próbált Bándi. Karácsony és Bándi szettveszteség nélkül jutott túl selejtezőcsoportján, míg Mózes második lett, így nem jutott a főtáblára.

Mester (György Szilárd) és tanítványa Fotó: Facebook/ISK-FSK

Az első fordulót mindkét udvarhelyi sikerrel vette. A sorsolás nem kedvezett az amúgy magabiztosan játszó Karácsonynak, a második fordulóban nem bírt az első kiemelt és későbbi bajnok Huzsvár Erikkel.

A másik ágon Bándi nagyszerűen helytállt, hatalmas mérkőzésen búcsúztatta a harmadik kiemelt Balogh Andrást, majd 3–0-ra verte a ceglédi Hörömpőt.

A legjobb nyolc között megismétlődött a szombati elődöntő, Bándi 3–1-gyel visszavágott Straubingernek.

Az elődöntőre már elfogyott az erő a tolnai Balogh Bence ellen, a verseny második számú kiemeltje magabiztosan győzött, így Tamás a nagyobbak közt is a dobogó harmadik fokára állhatott fel.