Gyilkostón találkoznak a székelyföldi városvezetők

Pethő Melánia 2017. május 17., 15:28

Gyergyószentmiklós lesz a házigazdája a székelyföldi polgármesterek legközelebbi találkozójának. A csütörtöki eseményt Gyilkostónál tartják. A helyszínválasztás nem véletlen – számolt be Nagy Zoltán, Gyergyószentmiklós polgármestere.

Nagy Zoltán Gyilkostón fogadja a székelyföldi városok polgármestereit. Archív

„Szeretném, hogy hangsúlyt kapjon Gyilkostó. Ennek az is feltétele, hogy minél több polgármester ismerje adottságait, lehetőségeit. Akár problémáit is, mert hogyha nagyobb pénzforrásokat szeretnénk az üdülőtelepre vonzani, azt elfogadhatóvá kell tenni akár politikai szinten is, és ebben szerepük lehet a városvezetőknek” – magyarázta Nagy Zoltán. Mint mondta,

a székelyföldi városok találkozójának programját úgy állították össze, hogy a délután kezdődő munkamegbeszélést megelőzően bemutathassák a nagy vonzerővel bíró turisztikai attrakciót, az úgynevezett „vasalt utat”.

A via ferrata megmászására a meghívott városvezetők közül többen is jelentkeztek – tette hozzá.

Erősíteni kell a város és falu közötti kapcsolatot

A találkozón interaktív előadások keretében lesz tálalva a székelyföldi desztinációmarketing. Továbbá a város és falu közötti kapcsolat megértését, elmélyítését, szükségszerűségét vizsgálva két előadás van programon. Kolumbán Gábor Az élet által egymásra utalva címmel a székelyföldi falu és város együttműködésének szükségéről, lehetőségeiről és módozatairól értekezik, Kisné Portik Irén pedig Városkép-falukép a Székelyföldön címmel tart előadást.

Ez az esemény mérföldkő Gyergyószentmiklós életében, mivel itt első alkalommal ülnek össze munkamegbeszélésre a székelyföldi magyar városok polgármesterei, de mérföldkő ez Székelyföld életében is, hiszen a városok együttműködése mellett ezúttal a város és vidék együttműködésére is hangsúlyt fektetünk.

Tesszük ezt azzal a meggyőződéssel, hogy nagyobb vagy kisebb településekként csak együtt tudunk olyan hálót képezni, amely Székelyföldet továbblendíti” – fogalmazott Gyergyószentmiklós polgármestere.

A csütörtöki találkozón Sepsiszentgyörgy, Csíkszereda, Kézdivásárhely, Székelyudvarhely, Barót, Borszék, Szováta, Erdőszentgyörgy, Székelykeresztúr, Szentegyháza, Tusnádfürdő, Nyárádszereda és Kovászna vezetőit fogadja Gyergyószentmiklós polgármestere.