Ballagások Marosvásárhelyen

Hajnal Csilla (R) 2017. május 17., 13:48

Utánanéztünk, hogy Marosvásárhelyen a magyar gimnáziumokban, illetve a magyar tagozattal rendelkező középiskolákban mikor szólal meg utoljára a csengő a végzősök számára. Az egyetemi ballagások sorát a Művészeti Egyetem nyitja május 19-én.

Az orvosisok június 9-én a Színház téren vesznek búcsút az egyetemi évektől Fotó: Boda L. Gergely

A Bolyai Farkas Gimnáziumban és a Református Kollégiumban május 26-án délelőtt 10 órától szervezik a ballagási ünnepséget az iskola udvarán, akárcsak a Római Katolikus Teológiai Gimnázium egyetlen tizenkettedikes osztálya számára, amely a Bolyai egyik osztálytermében tanul. A Bolyai Farkas Gimnázium nyolcadikosainak június 9-én ér véget a tanév.

A Mihai Eminescu Pedagógiai Szakgimnázium végzősei május 24-én 10 órától a Sportcsarnokban búcsúznak az iskolától, másnap, május 25-én 11 órától ugyanitt az Elektromaros Szakgimnázium tartja ballagási ünnepségét.

A Szász Albert Sportiskolában május 26-án 10 órától ballagnak a végzősök, ugyancsak aznap 10 órától a Művészeti Gimnázium tizenkettedikesei is búcsúznak a Kultúrpalotában szervezett rendezvény keretében.

Az Avram Iancu Szakgimnáziumban május 24-én 9 órától, a Gheorghe Șincai Szakgimnáziumban május 25-én 9 órától, a Ion Vlasiu Szakgimnáziumban pedig május 25-én 10 órától tartják a ballagást.

A nem végzős diákok számára hivatalosan június 16-án ér véget a tanév, és szeptember 10-éig tart a nyári vakáció.

Az egyetemisták is búcsúznak

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem végzős magyar hallgatói május 19-én 11 órától ballagnak a Stúdió Színházban. A hallgatók három előadása utoljára lesz látható május 17–20. között a Stúdióban. A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem június 9-én 18 órától a Színház téren szervezi a román és magyar tagozat közös ballagását. A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Karának végzősei június 10-én búcsúznak az egyetemtől a koronkai kampusznál. Az időpontról ezután értesítik a ballagókat és hozzátartozóikat.