Esőzések és áradások: több mint 600 tűzoltó és rendőr beavatkozására volt szükség

Székelyhon 2017. május 14., 13:38

A vörös, narancssárga és sárga jelzésű árvízriasztások következtében több mint 600 tűzoltó és rendőr beavatkozására volt szükség. Az elmúlt 24 órában az ország több megyéjében 270 technikai műszerrel kellett beavatkozniuk a katasztrófavédelmiseknek.

Hargita és Kovászna megyéből nagykapacitású vízszivattyúkat küldtek az áradás által érintett megyékbe. Illusztráció Fotó: Pál Árpád

Vasárnap reggel Beszterce-Naszód, Bákó és Galac megye hat településén akadozott az áramellátás a rossz időjárás miatt – tájékoztat a belügyminisztérium. Bákó, Galac, Neamţ, Suceava, Temes és Vaslui megyékben a katasztrófavédelmi operatív csoportok is közbeléptek – számol be az Agerpres.

Bákó és Vaslui megyékbe Hargita, Galac, Buzău és Kovászna megyéből küldtek segítséget, főként nagy kapacitású vízszivattyúkat a szakemberek.

A belügyi tájékoztatás szerint a rossz időjárás Kolozs, Bákó, Bihar, Iaşi, Neamţ, Szatmár és Vaslui megyékben is okozott károkat. Neamţ, Vaslui és Bákó megyékben 69 háztartást öntött el a víz.

A belügyminisztérium szerint a légi-, a vasúti- és a tengeri közlekedés normális körülmények között zajlik. Az időjárási körülmények nem befolyásolták a határátkelőknél a várakozási időt sem.

A belügyminisztérium alkalmazottai továbbra is megfigyelés alatt tartják az áradások által veszélyeztetett régiókat, írja a közlemény.