Elballagtak a Szent Anna Speciális Szakközépiskola végzősei

Iochom Zsolt 2017. május 12., 18:10

Tizennyolc fiatal ballagott el péntek délelőtt a Szent Anna Speciális Szakközépiskolából: hat készruhakészítő szakos diák és tizenkét asztalos szakos tanuló búcsúzott iskolájától Csíksomlyón.

Fotó: Iochom Zsolt

Az utolsó osztályfőnöki óra végén utoljára szólalt meg az iskola csengője a ballagó diákok számára, akik a szomszédos Jakab Antal Tanulmányi Ház nagytermébe vonultak át.

Kristó Kinga iskolaigazgató ünnepi beszédében rámutatott arra, hogy

minden végzős fiatal tehetséges valamiben.

Fotó: Iochom Zsolt

Arra biztatta a ballagókat, hogy legyen mindig önbizalmuk, ismerjék meg képességeiket, legyenek nyitottak az új dolgokra és ne féljenek a csalódásoktól.

Elértetek egy út végére számtalan szép emlékkel, felvértezve olyan tudással, ami segít a boldogulásban

– mondta köszöntőjében. Ugyanakkor köszönetét fejezte ki a szülők, a pedagógusok és az osztályfőnökök lelkiismeretes munkáját, amellyel segítették a diákok fejlődését.

Fotó: Iochom Zsolt

Csíki Anna az iskola vezetőtanácsának tagja, Hargita Megye Tanácsa képviseletében díjazta a három legjobb eredményt elért végzős tanulót. A továbbiakban Orian Adriana-Elena, a Hargita Megyei Gyermekjogvédelmi és Szociális Igazgatóság aligazgatója köszöntötte a diákokat.

Fotó: Iochom Zsolt

A ballagók nevében Czari Tímea és Sztojka Zoltán osztotta meg alkalmi gondolatait, majd a legjobb tanulók díjazása után a tizenegyedikes évfolyam zenés-verses műsort adott elő.