Ugrások, előzések, esések a güdüci pályán

Gergely Imre 2017. május 02., 10:13

Látványos versenynek lehettek szemtanúi, akik a hétvégén kilátogattak a Gyergyószárhegy mellett levő güdüci motorospályára. Az országos motokrossz-bajnokság második futama zajlott itt.

Fotó: Facebook/FRM - Marius Dincă

Az ország minden jelentős motokrosszsos klubja képviselve volt a szombat-vasárnapi versenyen. Elsősorban a bukaresti csapatok örülhettek, ők szerezték meg a dobogós helyezések többségét. Igaz, többnyire csak a klubnevek voltak bukarestiek, az ő színeiket képviselő pilóták nem a fővárosban ismerték meg ezt a sportágat.

A számos ugratóval és látványos előzéseknek lehetőséget adó, kanyarokkal tarkított terep alaposan próbára tette a mezőnyt, ugyanakkor remek látványosságot biztosított a nézőknek.

Fotó: Facebook/FRM - Marius Dincă

A legnagyobb figyelem természetesen a profi, az MX1 és MX2 kategória felé irányult, itt a nagy esélyes Balázs István nyert meg mindent, ami megnyerhető. Yamaha motorjának nyergében a székelyudvarhelyi versenyző mind a hivatalos edzéseken, mind a futamokon első lett.

Fotó: Facebook/FRM - Marius Dincă

A hazai szakszövetség eredmény-statisztikája jelzi, hogy Balázs MX1-ben és MX2-ben is a legjobbnak bizonyult. Őt Alexandru Grădinaru követte mindkét kategóriában. A dobogó harmadik fokára MX1-ben Ionuț Cojanu, míg MX2-ben Răzvan Stănescu állhatott fel.

{P11}

A veteránok versenyében Fazakas Zoltán diadalmaskodott, mögötte pedig sorrendben Mihai Stoeanovici és Alexandru Enceanu. Az amatőrök közül Daniel Nicolae volt a leggyorsabb, utána pedig Okos Zsolt és Lucian Giurguveanu értek célba.

Fotó: Facebook/FRM - Marius Dincă

A 85 köbcentis géposztályban Erőss Koppány győzött, megelőzve Cojanu Aidát és Szász Olivért. A 65 köbcentiseknél Ioan Chijdea, Albert Movileanu és Theodor Pridon állhattak dobogóra, míg a legkisebb motorok, az 50 köbcentisek versenyében Bartha Milán, Benczédi Zoltán, Szász Márton volt az első három sorrendje.