Cseh Tamásra emlékeznek Marosvásárhelyen

Krónika 2017. március 20., 15:25

Cseh Tamás énekes-dalszerző emlékét idézi A rajtam maradt télikabát című előadóest, amelyet kedden 19.30-kor a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház kistermében mutatnak be a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház  művészei.

Fotó: Baricz-Tamás Imola

Gajzágó Zsuzsa, a Tamási Áron Színház színésze (képünkön) Cseh Tamás megidézésére vállalkozott három zenész: Ráduly Zsófia (hegedű), Simó Lakatos Barna és Katona Dávid (gitár) közreműködésével. „Nem te vagy a fontos, hanem a dal” – így biztatta Cseh Tamást minden fellépése előtt Bereményi Géza, a dalszövegek szerzője.

Gajzágó Zsuzsa szeretné Cseh Tamás dalait minduntalan elővenni, újraértelmezni, szellemét életben tartani. A 2009-ben elhunyt Cseh Tamás, aki soha nem készült énekesnek, és Bereményi Géza, aki kezdetben csak az íróasztalfiókjának írta dalszövegeit, az egyik legnépszerűbb és legfontosabb szellemi páros a 20. századi énekmondóink közül. A vers és a színház műfaja között elhelyezkedő produkció Cseh Tamás munkásságának és életfilozófiájának az életben tartását tűzi ki célul, felmutatva az ő műfaji sokoldalúságát, érzékenységét.