Élet a Lélekben nagytalálkozó Csíkszeredában

Iochom Zsolt 2017. április 23., 12:07

Évi nagytalálkozójukat tartották szombaton az Élet a Lélekben plébániai imacsoportok a csíkszeredai Erőss Zsolt Arénában. Az elmélkedések, tanúságtételek és szentségimádás után Tamás József püspök celebrált hálaadó szentmisét.

Fotó: Iochom Zsolt

Bajcsi Tibor főszervező elmondta, egyre nagyobb jelentősége van a megújulásnak. A mai kereszténység, főleg az európai, annyira világias módon gondolkodik, hogy mindjárt az ami az őskeresztények életében működött, ma már nem tud működni – fejtette ki meglátását.

Fotó: Iochom Zsolt

Éppen ezért az idei találkozó mottója így hangzott: „Újuljatak meg gondolkodástok szellemében”. Köszöntőjében rámutatott arra is, hogy manapság inkább az aggodalmasság uralkodik el rajtunk, mint Isten öröme, ezért a több ezres hívő sokasággal a keresztény Európáért is imádkoztak.

Videó: Iochom Zsolt

A hálaadó szentmisét bemutató Tamás József püspök Isten áldását kérte a jelenlévők életére, hogy tudjanak keresztényekhez méltó módon élni.

Fotó: Iochom Zsolt

A belső ember az, akinek lelke van, akit Isten az ő képére és hasonlatosságára alkotott meg. És ez a lelke teszi az embert a teremtés koronájává, ez különbözteti meg az összes többi teremtménytől

– fogalmazott a püspök, arra bátorítva, törekedjünk, hogy mi is belső emberekké váljunk.

Fotó: Iochom Zsolt

„Ne feledjük, a Szentlélek kegyelmi ajándékaiból mindenre képes az ember” – zárta elmélkedését Tamás József püspök.