Bírság a tilosban parkoló helyi rendőröknek és a „leleplezőnek” is

Székelyhon 2017. április 21., 15:16

Fejenként 290 lejes bírságot róttak ki arra a két temesvári helyi rendőrre, akik néhány nappal ezelőtt tilosban, vagyis a járdán parkolták le szolgálati autóikat. Két-két büntetőpontot is kaptak – tudósít a Mediafax.

Sok büntetést eredményezett ez a kép Fotó: Mediafax

„A két helyi rendőrre, akik az intézmény székhelye előtti járdán parkoltak, zavarva ezzel a gyalogosok közlekedését, fejenként 290 lejes pénzbírságot róttak ki, és két-két büntetőpontot is kaptak. Az intézmény meghozott minden szükséges intézkedést annak érdekében, hogy a jövőben ilyesmi ne fordulhasson elő” – mutat rá a Béga-parti város helyi rendőrsége, ahol a büntetést azzal magyarázzák, hogy

járdán nem szabad megállni autóval, ha nem biztosított legalább egyméteres tér a gyalogosoknak.

Mint ígérik, a közeljövőben jól láthatóan elkülönítik a gyalogos forgalomra szánt részt, jelenleg ugyanis ez nem teljesen egyértelmű.

A szabálytalan parkolásra egyébként a Facebookon és a sajtóban is publikált fényképpel hívták fel a figyelmet. A történet érdekessége, hogy két nappal ezelőtt 900 lejes pénzbírságot róttak ki arra a temesvári férfira, akit azt követően idéztek be a helyi rendőrségre, hogy a tilosban parkoló rendőrautókról készült fotót közzétette a Facebookon – olvasható a Mediafaxon.

Az illető szerdán reggel megjelent a helyi rendőrség székházában, ahol közölték vele, hogy

900 lejre bírságolják, miután a Facebookon „érzéketlen, malac bandának” nevezte a helyi rendőröket.

Ez áll a rendőrök által szerdán kibocsátott jegyzőkönyvben.