Megalakult a Maros megyei RMDSZ ügyvezető elnöksége

Gáspár Botond 2017. április 21., 13:26

A Maros megyei RMDSZ Területi Képviselők Tanácsának (TKT) április 20-ai ülésén megszavazták az ügyvezető elnökséget. A testület továbbra is bizalmat szavazott Kovács Levente ügyvezető elnöknek.

Péter Ferenc. Folytatják a megkezdett munkát Fotó: Boda L. Gergely

A Maros megyei RMDSZ Területi Képviselők Tanácsának (TKT) csütörtöki ülésén Péter Ferenc megyei elnök javaslatára megalakult a szövetség megyei szervezetének ügyvezető elnöksége.

„Fontosnak tartom, hogy az új ügyvezetői csapat már a holnapi naptól elkezdjen dolgozni, hiszen munka az van bőven. Amint azt megyei RMDSZ elnökké választásom alkalmával mondtam,

meg kell erősítenünk a megyei szervezetet, erősíteni kell kapcsolatainkat az egyházzal és a civil szférával, illetve szorosabbra kell fognunk napi szintű kapcsolatunkat a szövetség színeiben megválasztott önkormányzati csapattal.

Ebben a nagy és összetett munkában kell a megyei szervezet ügyvezető elnökségének helytállnia” – hangsúlyozta Péter Ferenc, az RMDSZ Maros megyei elnöke, akinek javaslatára a TKT Kovács Leventét erősítette meg megyei ügyvezető elnöki tisztségében.

„Köszönöm a bizalmat. Folytatni szeretném a három évvel ezelőtt elkezdett munkát.

Bízom abban, hogy a megújult ügyvezetői csapattal hatékonyabbá tudjuk tenni a megyei szervezetet, javítani tudunk mind a belső, mind a külső kommunikációban.

Ugyanakkor folytatjuk a megyében elkezdett általános tisztújítási folyamatot, melyet májusban le kell zárnunk” – mondta Kovács Levente megyei ügyvezető elnök.

A megújult ügyvezető elnökségben Csibi Attila a Nagy- és Felső-Küküllő menti és szervezési alelnök, Szabó Albert Alsó- Küküllő menti és vidékfejlesztési politikáért felelős alelnök, Tóth Sándor a Nyárádmenti és szervezeti gazdálkodásért felelős alelnök, Kozma Mónika a Felső-Marosmenti és gazdaságpolitikáért felelős alelnök, Simon István az Alsó-Marosmenti és önkormányzati alelnök, Ilyés Tóth Sándort a Mezőségi és egyházügyi alelnök, Vass Levente a Marosvásárhelyért és egészségügyi politikáért felelős alelnök, Novák Csaba Zoltán az oktatási és közművelődésért felelős alelnök, míg ifj. Birtalan István az ifjúságpolitikáért felelős alelnök.

A TKT gyűlésen a jelenlévők szavaztak az RMDSZ május 13-i Zilahon megszervezett kongresszusának Maros megyei küldötteiről is, a megyei szervezetet 43 küldött fogja képviselni.