Elmaradnak a tavaszi állatmustrák Csíkszéken

Kömény Kamilla 2017. április 21., 10:08

Hiába a korábbi jelentős érdeklődés, idén sem Csíkszentgyörgyön, sem Csíkdánfalván nem szerveznek Szent György-napi állatkiállítást és -vásárt.

Archív Fotó: Gecse Noémi

A korábbi évek gyakorlatával szemben idén nem szervezik meg a Szent György-napi állatkiállítás és gazdanapot a Kubik-gödörben. Így már második éve, hogy a felcsíki gazdák tavasszal nem mutathatják meg állataik legjavát. Tavaly az időjárás miatt voltak kénytelenek lemondani az eseményt, idén pedig a szervezők döntöttek úgy, hogy az őszi, Szent Mihály-napi állatvásárral egyszerre szervezik meg a kiállítást is – számolt be érdeklődésünkre Bőjte Csongor Ernő. Csíkdánfalva polgármestere kérdésünkre azt is elmondta, ez a döntés az idei évre vonatkozik, hogy jövőben hogyan lesz, arról csak később tud nyilatkozni.

Tavaly Alcsíkon a Csíkszentgyörgyi Szarvasmarhatartó Gazdák Egyesülete megszervezte a Szent György-napi állatkiállítást, amely nagy népszerűségnek örvendett az alcsíki gazdák körében. A szervezés körüli nehézségek miatt azonban idén nem tartják meg a rendezvényt, és arról, hogy a következő években arra sor kerül-e, nem tudott egyértelmű választ adni a szervező egyesület vezetője.